viškovo

Krivotvorenjem putnih naloga za radnike oštetila proračun za 105 tisuća eura

05.04.2023 u 13:22

Bionic
Reading

Za oko 105 tisuća eura državni je proračun oštetila 46-godišnja šefica tvrtke kod Rijeke koja je krivotvorenjem putnih naloga za veći broj radnika, koji su poslani na rad u zemlji i inozemstvu, isplaćivala dio plaće na koji nije obračunavala obvezni porez i prirez

Primorsko-goranska policija u srijedu je obavijestila da je provela kriminalističku istragu nad 46-godišnjom odgovornom osobom tvrtke iz Viškova.

Osumnjičena je da je tijekom 2015. za veći broj radnika, poslanih na rad u zemlji i inozemstvu, krivotvorila putne naloge te im isplaćivala dio plaće na koji nije obračunavala obvezni porez i prirez na dohodak od nesamostalnog rada.

Nakon što proglašena poreznim jamcem za neplaćene obveze tvrtke, a kako bi izbjegla upis založnog prava i ovrhu na nekretnini u svom vlasništvu, darovala ju je drugoj osobi.

Osim toga, u zakonskom roku nije prijavila ni stečaj tvrtke.

Opisanim nezakonitostima oštetila je hrvatski državni proračun za oko 105 tisuća eura.

Kazneno je prijavljena zbog utaje poreza ili carine, krivotvorenja službene ili poslovne isprave, pogodovanja vjerovnicima te povrede prava u slučaju gubitka prezaduženosti ili nesposobnosti za plaćanje.