IZA ZATVORENIH VRATA

Vlada zamijenila šefa uprave Hrvatskih šuma koji to nije ni smio biti

09.02.2017 u 16:38

Bionic
Reading

Iza zatvorenih vrata Vlada Andreja Plenkovića bavila se kadrovskim pitanjima te je donijela zaključak u vezi s pokretanjem postupka zbog teške povrede službene dužnosti. O kome je riječ i zašto, iz Banskih dvora nisu objasnili nijednom riječi

Tko je i kako teško povrijedio službenu dužnost, iz priopćenja odaslanog iz Banskih dvora ne može se iščitati, a do svojega je zaključka Vlada došla na za javnost zatvorenom dijelu. I nije to jedino čime su se premijer i njegovi ministri bavili iza zatvorenih vrata.

Nakon što su prošloga tjedna također na zatvorenom dijelu sjednice Skupštini Hrvatskih šuma predložili opoziv Krešimira Žagara, kojega je na funkciju predsjednika Uprave tog poduzeća imenovao ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, na njegovo su mjesto danas predložili Krunoslava Jakupčića.

Žagar je, podsjetimo, bio HDZ-ov gradonačelnik Našica, a na to je mjesto podnio ostavku upravo kako bi postao direktor Hrvatskih šuma. No i on i Tolušić smetnuli su s uma to da, prema Zakonu o sprečavanju sukoba interesa, dužnosnik ne smije godinu dana nakon prestanka obnašanja dužnosti biti u upravi neke tvrtke.

Vlada je danas Skupštini Hrvatskih šuma predložila imenovanje Krunoslava Jakupčića za predsjednika Uprave, i to najviše na vrijeme od šest mjeseci, sukladno Uredbi o izmjeni Uredbe o kriterijima za provedbu postupaka odabira i imenovanja predsjednika i članova Uprava trgovačkih društava i drugih pravnih osoba od strateškog i posebnog interesa za Republiku Hrvatsku.

Tko je razriješen, a tko imenovan?

Zbog isteka mandata, razriješen je dosadašnji ravnatelj Agencije za investicije i konkurentnost Damir Novinić te je vršiteljem dužnosti ravnatelja Agencije do okončanja provedenog postupka po javnom natječaju imenovan Damir Juričić.

Također, u nizu razrješenja i imenovanja državnoj službenici Maji Barberić Vlada je dala ovlaštenje za obavljanje poslova glavnog tajnika Ministarstva pravosuđa do provedbe javnog natječaja za imenovanje glavnog tajnika Ministarstva pravosuđa, a najdulje do šest mjeseci.

Vlada je, temeljem Sporazuma o osnivanju Nacionalnoga vijeća za umirovljenike i starije osobe, za svoje predstavnike i zamjenike predstavnika i za predstavnike i zamjenike predstavnika Hrvatskoga zavoda za mirovinsko osiguranje te Hrvatskoga zavoda za zdravstveno osiguranje imenovala Marinka Papugu za predstavnika, Melitu Čičak za zamjenicu predstavnika, Mariju Penavu Šimac za predstavnicu, Mariju Lovreković za zamjenicu predstavnice, Tomislava Đidaru za predstavnika, Sanju Predavec, dr. med. za zamjenicu predstavnika.

Vlada je također za predstavnika imenovala mr. sc. Niku Raiča, za zamjenicu predstavnika Dragicu Radojčević, za predstavnika Ivu Bulaju, a Slavicu Ružić za zamjenicu predstavnika te Jasenku Pap za predstavnicu i Tatjanu Bekić, dr. med., za zamjenicu predstavnice.