VOLE UŽARENE LINIJE

Vlada uz redovnu održala i dvije telefonske sjednice

18.06.2014 u 15:02

Bionic
Reading

Vlada je uz redovnu sjednicu, prije blagdana Tijelova, održala i dvije telefonske sjednice u dva dana. Priopćenja s te dvije sjednice stigla su na e-mail adrese novinara u doslovce dvije minute, i to, da bude još neobičnije, nakon redovne sjednice Vlade koja je bila otvorena za javnost

Vladajući su se jučer telefonski dogovorili da će ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak zastupati državu na redovnoj Glavnoj skupštini društva INA – Industrija nafte d.d. 24. lipnja 2014. godine.

Taj dogovor postignut je na telefonskoj sjednici jučer, 17. lipnja, a odluka je objavljena tek danas. U priopćenju iz Vlade navodi se da Vrdoljak 'u ime i za račun RH sudjeluje u radu Skupštine, te da glasa o svim odlukama koje se na njoj donose, na temelju dionica kojih je Republika Hrvatska imatelj'.

Redovna, otvorena sjednica Vlade održana je danas u 13 sati s 27 točaka dnevnog reda. No izgleda da nisu mogli dočekati redovno zasjedanje da prihvate i amandmane klubova zastupnika SDP-a i HNS-a te potpredsjednika Sabora Nenada Stazića, na Konačni prijedlog zakona o saniranju posljedica katastrofe na području Vukovarsko-srijemske županije, pa su prije redovne sjednice s tim povodom danas održali još jednu telefonsku sjednicu.

Inače, telefonske sjednice obično se održavaju u hitnim slučajevima
te u odsutnosti premijera i ministara. Neobično je da su vladajući ove odluke donosili posebno, putem telefona, jer su samo nekoliko sati kasnije imali redovnu sjednicu Vlade na čiji dnevni red su lako mogli uvrstiti te iste odluke.

Vlada je s dnevnog reda današnje otvorene sjednice samo skidala točke poput konačnog Zakona o ovrhama koji bi se, zbog 'tehničkih usklađivanja', navodno trebao naći dnevnom redu sljedeće sjednice u utorak. Ako se u međuvremenu ministri s premijerom ponovno ne čuju telefonom...