neopoziva ostavka

Vlada razriješila državnog tajnika u Ministarstvu branitelja Sučića

30.11.2020 u 19:03

Bionic
Reading

Vlada je u ponedjeljak na osobni zahtjev razriješila državnog tajnika u Ministarstvu hrvatskih branitelja Stjepana Sučića, stoji u priopćenju sa zatvorenog dijela Vladine sjednice

Sučića je policija u subotu iza ponoći pri kontroli poštivanja propisanih epidemioloških mjera zatekla u ugostiteljskom objektu u Vukovaru u konzumiranju pića. Prema izvješću vukovarsko-srijemske policije, tada je došlo do narušavanja javnog reda i mira, zbog čega je Sučić priveden u policijsku postaju.

Državni tajnik Sučić podnio je ranije danas neopozivu ostavku zbog "neprimjerenog ponašanja u Vukovaru". "Zbog svog neprimjerenog ponašanja u Vukovaru, ispričavam se hrvatskoj javnosti i svima koje sam svojom gestom ili izjavom povrijedio. Svjestan odgovorne dužnosti koju obnašam i ne želeći biti opterećenje Vladi Republike Hrvatske, niti Ministarstvu hrvatskih branitelja koji su mi ukazali povjerenje, podnosim neopozivu ostavku na dužnost državnog tajnika u Ministarstvu hrvatskih branitelja", naveo je među ostalim Sučić u priopćenju Ministarstva hrvatskih branitelja.

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved izjavio je kako je Sučić, svjestan svoje odgovornosti tijekom incidenta u Vukovaru, podnio neopozivu ostavku, a dodao je i kako su svi članovi Vlade osudili nemili događaj. "Nakon ovog što se dogodilo u Vukovaru s petka na subotu, neprimjerenog postupanja državnog tajnika Stjepana Sučića, s kojim je bio i ravnatelj memorijalnog centra Domovinskog rata Vukovar Krunoslav Šeremet, svjestan svoje odgovornosti kao državni dužnosnik Sučić je podnio neopozivu ostavku na dužnost državnog tajnika u Ministarstvu hrvatskih branitelja", rekao je novinarima Medved uoči današnje sjednice Vlade.