kazna od 3000 kuna

Vlada: Premijer će poštovati odluku Povjerenstva za sukob interesa

17.06.2022 u 12:03

Bionic
Reading

Premijer Andrej Plenković poštovat će odluku Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, poručio je u petak glasnogovornik Vlade Marko Milić te istaknuo da je riječ o nenamjernom propustu koji je u međuvremenu otklonjen.

Povjerenstvo je danas s tri tisuće kuna, koje može platiti u tri rate, kaznilo Plenkovića jer u imovinskoj kartici nije naveo sve prihode koje ostvaruje njegova supruga, kao ni suvlasništvo nad jednom nekretninom.

"U vezi današnje odluke Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa želimo još jednom ponoviti kako je riječ o nenamjernom propustu koji je u međuvremenu otklonjen", izjavio je glasnogovornik Vlade nakon odluke Povjerenstva.

Kao što je predsjednik Vlade već najavio u očitovanju Povjerenstvu, poštovat će današnju odluku, dodao je Milić.

Podsjetimo, Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa u petak je na sjednici donijelo jednoglasnu odluku prema kojoj je predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću zbog neusklađenosti u imovinskoj kartici izrečena kazna u iznosu od tri tisuće kuna, koju može platiti u tri jednake rate. Potvrdila je to predsjednica Povjerenstva Nataša Novaković.