sjednica vlade

[FOTO] Vlada predlaže izmjene 65 zakona zbog uvođenja eura

24.08.2022 u 12:20

Bionic
Reading

Nakon jutrošnje sjednice Nacionalnog vijeća za uvođenje eura, u podne je održana i sjednica Vlade na kojoj su predložene izmjene 65 zakona zbog uvođenja eura

'Cilj današnje sjednice Vlade je predložiti 65 izmjena zakona i da u velikom paketu u jednom čitanju prihvatimo te zakone. Ovo je prigoda da još jednom kažem nekoliko riječi.Hhrvatska ekonomija je visoko eurozirana ekonomija. Cilj uvođenja eura je jasno naznačen u programu vlade još od 2016', kazao je Plenković na početku sjednice Vlade.

'Mi smo u proteklih nekoliko godina vrlo sustavno radili na ispunjavanju kriterija i pretpostavki da postanemo članica europodručja, što će se dogoditi 1. siječnja 2023.', rekao je Plenković.

“Hrvatska jača međunarodni položaj, utječe na najviši investicijski kreditni rejting koji smo imali', dodao je.

Ovo razdoblje koje je pred nama, četiri ključna mjeseca, karakterizirana su s nekoliko važnih procesa, rekao je Plenković. 'Prvi je zaštita potrošača, drugi je zakonodavni aspekt priprema, koji rješavamo kroz ove pakete zakona i time osiguravamo pravodobne izmjene zakona i pravnu sigurnost, treći je prilagodba svih segmenata društva na novu valutu i četvrto, da raspravimo prednosti članstva Hrvatske u europodručju', rekao je premijer.

  • +6
Sjednica Vlade Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek

'Dakle 65 zakona danas, još 23 zakona u razdoblju pred nama, tako da javnost ima predodžbu koliki je to napor zakonodavnih promjena', rekao je Plenković.