prva sjednica u petak

Vlada osniva nacionalno vijeće za inovacije, prvi predsjednik bit će Darko Horvat?

07.11.2018 u 07:48

Bionic
Reading

Hrvatska Vlada osnovat će novo nacionalno vijeće za inovacije, koje će zajednički voditi Ministarstvo gospodarstva i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta

U novom tijelu će biti i drugi ministri poput ministrice regionalnog razvoja i europskih fondova Gabrijele Žalac i ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, ali i predstavnici Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske obrtničke komore, sindikata, Hrvatske udruge poslodavaca, objavio je u srijedu Večernji list.

"Da bez inovacija nema razvoja društva i gospodarstva, odavno je poznato svim razvijenim zemljama, kao što je poznato da je Hrvatska godinama po ulaganjima u istraživanja i razvoj na samom dnu Europe. No čini se da se Hrvatska s tim pitanjem odlučila uhvatiti u koštac i dati odgovore na pitanja što napraviti kad je riječ o razvoju industrije 4.0 (udruživanje proizvodnje s online svijetom), o najmodernijim tehnologijama, što s ulaganjem u obrazovanje i znanje...", piše Večernji list u broju od srijede.

Vijeće za inovacije trebalo bi pratiti i izvršenje Strategije pametne specijalizacije koja je donesene još u vrijeme premijera Tihomira Oreškovića kako bi definirala najperspektivnije sektore koji su uz pomoć EU fondova "trebali preporoditi hrvatsko gospodarstvo".

Osnivanje i prvi sastanak ovog tijela, kako neslužbeno doznaje Večernji list, bit će u petak, a Vijećem će prvi predsjedati ministar gospodarstva Darko Horvat.

  • +18
Ilustrativna galerija / sjednica Vlade Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL