zatvoreni dio sjednice

Vlada obavila još jednu rundu imenovanja

  • Autor: M. Š.
  • Zadnja izmjena 11.05.2017 14:05
  • Objavljeno 11.05.2017 u 13:48
Vlada Andreja Plenkovića

Vlada Andreja Plenkovića

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Vlada je Ljubomira Majdandžića imenovala vršiteljem dužnosti direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a Dinka Čuturu ravnateljem Hrvatskog državnog arhiva

Na zatvorenom dijelu sjednice Vlada je u četvrtak vršiteljem dužnosti direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, na prijedlog Upravnog odbora Fonda, imenovala Ljubomira Majdandžića, do imenovanja direktora na temelju provedenog javnog natječaja, a najduže do godinu dana.

Vlada je razriješila vršitelja dužnosti ravnatelja Hrvatskog državnog arhiva Marija Stipančevića te je novim ravnateljem, temeljem provedenog postupka po raspisanom natječaju, imenovala Dinka Čuturu.

Povučeno je ovlaštenje državnom službeniku Sandru Mustafagiću za obavljanje poslova glavnog tajnika Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Vlada je ovlastila državnu službenicu Dijanu Matić za obavljanje tih poslova, do provedbe javnog natječaja za imenovanje glavnog tajnika Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a najduže do šest mjeseci.

Razriješeni su dosadašnji članovi Povjerenstva za rješavanje o žalbama prema Zakonu o veterinarstvu Željka Domijan, Žaklin Acinger-Rogić, Miljenko Jurjević, Marijan Mačković i Sunčica Marini. Novim su članovima Povjerenstva, kao predstavnici Ministarstva poljoprivrede, imenovani Žaklin Acinger-Rogić, Nikolina Grizelj, Marija Đurica, Miljenko Jurjević i Slobodan Fruk.

Razriješen je dio dosadašnjih članova Upravnog vijeća Zavoda za unapređivanje zaštite na radu i to: Mario Bebić i Ivo Šimac. Imenovan je dio novih članova Upravnog vijeća Zavoda: Mirjana Stanišak i Vatroslav Subotić.

Skupštini društva HŽ – Cargo d.o.o. Vlada je predložila opoziv dosadašnjeg predsjednika Uprave Danijela Krakića i člana Uprave Alena Ambrinca. Za novog predsjednika Uprave društva HŽ – Cargo d.o.o., a najdulje na vrijeme od šest mjeseci, sukladno Uredbi o kriterijima za provedbu postupaka odabira i imenovanje kandidata za predsjednika i članove uprava trgovačkih društava i drugih pravnih osoba od strateškog i posebnog interesa za Republiku Hrvatsku, Vlada Skupštini društva predlaže imenovanje Željka Pokrovca.

Vlada je Skupštini društva HŽ – Putnički prijevoz d.o.o. predložila opoziv dosadašnjeg direktora Roberta Frdelje te imenovanje Željka Ukića za novog člana Uprave - direktora društva HŽ – Putnički prijevoz d.o.o., a najdulje na vrijeme od šest mjeseci, sukladno Uredbi o kriterijima za provedbu postupaka odabira i imenovanja kandidata za predsjednika i članove uprava trgovačkih društava i drugih pravnih osoba od strateškog i posebnog interesa za Republiku Hrvatsku.

Skupštini društva Plovput d.o.o. Vlada Republike Hrvatske predlaže opoziv dosadašnjih članova Nadzornog odbora društva Stipe Krželja i Rade Bobanca te imenovanje dijela članova Nadzornog odbora društva, i to Ante Bašića i Marije Pelivan, najviše na šest mjeseci, sukladno Odluci o uvjetima i postupku za izbor i/ili imenovanje kandidata za članove nadzornih odbora u trgovačkim društvima od strateškog i posebnog interesa za Republiku Hrvatsku.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!