ŠUKERHIKOVI POSLOVI

Vlada kupuje automobile za 130 milijuna kuna?!

Ivan Šuker

Ivan Šuker

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX /

Dok naciju bjesomučno poziva na štednju, Vlada Jadranke Kosor i dalje sumanuto troši pa je krenula i u nabavu 1103 nova automobila za 130 milijuna kuna. Jutarnji list otkriva da je Vladin ured za središnju javnu nabavu objavio prošlog tjedna oglas za nabavu 1103 automobila putem operativnog leasinga s ostatkom vrijednosti, a procijenjena vrijednost nabave ovih automobila je 130 milijuna kuna bez PDV-a, odnosno prosječna cijena jednog automobila je 117.860 kuna bez PDV-a

U natječaju se navodi da su automobili namijenjeni za ministarstva financija, prometa, branitelja, obrane, unutarnjih poslova, zdravstva te Državnu geodetsku upravu i Državnu upravu za zaštitu

i spašavanje.

Prema specifikaciji dodatne opreme, Jutarnji iščitava da je 479 automobila namijenjeno za policiju. Riječ je o 377 karavana snage od 75 do 90 KW i 102 limuzine iste snage.

Najsnažnije su četiri limuzine snage između 190 i 218 konjskih snaga s dizelskim motorom u crnoj metalik boji. Vlada traži i 638 osobnih automobila limuzina, tri monovolumena i 462 karavana. Automobili će biti raspoređeni diljem Hrvatske, ali najviše će ih biti u Zagrebu (417).

Ponude se moraju predati do 1. rujna, a vozila će biti preuzeta do 31. prosinca. Vlada Jadranke Kosor od ponuđača traži da u ponudama cijene ispišu u eurima.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!