PREDSJEDNIK SABORA

'Vlada je godinu odradila u skladu sa svojim očekivanja'

03.12.2012 u 16:09

Bionic
Reading

Predsjednik Sabora Josip Leko ocijenio je danas da je "Kukuriku koalicija" prvu godinu vlasti 'odradila u skladu sa svojim očekivanjima', te da je u teškim okolnostima pokazala smjer u kojem želi ići - sređivanje države, zaustavljanje zaduživanja i vraćanje povjerenja investitora

"Mi smo smo znali da je teška situacija u Hrvatskoj, o tome smo govorili i u izborima. Mislim da smo ovih godinu dana, u skladu sa stanjem, pokazali trend kojim želimo ići - sređivati državu, državne evidencije, državne funkcije, zaustaviti zaduživanje", komentirao je Leko prvu godinu vlasti "Kukuriku koalicije", koja će se navršiti sutra.

"Mislim da smo u skladu sa svojim obećanjima odrađivali ovu godinu. Nismo postigli sve što želimo, ali idemo smjerom koji želimo. Moramo se osloniti na vlastite snage. Što smo željeli, to radimo, nadam se na najbolji način", dodao je.

Na pitanje je li se moglo i bolje, Leko je odgovorio kako se "uvijek može bolje".

"Važno je da ostvarujemo glavne ciljeve hrvatske politike, da smanjujemo ovisnost o drugima i uređujemo državu kako bismo u nekom skorom periodu mogli vratiti povjerenje domaćih i stranih privatnih investitora i kako bi sama država mogla investirati", ocijenio je Leko.

Leko je to rekao nakon dodjele državnih nagrada za znanost, kojoj je nazočio i predsjednik RH Ivo Josipović, koji, međutim, nije želio komentirati prvu godinu koalicijske vlasti.