s markovog trga

Vlada iza zatvorenih vrata donijela niz tajnih odluka, ali i smijenila HNS-ov kadar iz Ministarstva obrazovanja; imamo i novog državnog rizničara

24.07.2020 u 18:44

Bionic
Reading

Na zatvorenom dijelu današnje, prve sjednice, Vlada je utvrdila prijedlog odluke o davanju suglasnosti za otvaranje Konzulata. Poštujući odredbe međunarodnih sporazuma, nisu u mogućnosti objaviti cjelovit materijal ove točke označene stupnjem tajnosti 'ograničeno'. Donesene su i neke kadrovske izmjene

Donesene su i odluke o provođenju mjera osiguranja i zaštite. Točka je označena stupnjem tajnosti "povjerljivo" te je nisu u mogućnosti objaviti.

Zbog odlaska na novu dužnost, s danom 23. srpnja 2020., razriješena je državna tajnica u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova dr. sc. Nikolina Brnjac.

Na osobni zahtjev razriješeni su državni tajnici u Ministarstvu znanosti i obrazovanja dr. sc. Tome Antičić i prof. dr. sc. Branka Ramljak. Antičića je bio suradnik bivše ministrice Divjak i blizak je HNS-u. U toj stranci je i Ramljak stoga i ona odlazi s Divjak.

  • +5
Sjednica Vlade Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek

Na osobni zahtjev razriješena je i pomoćnica ministra znanosti i obrazovanja Lidija Kralj. Vlada je tek danas službeno razriješila Kralj iako je ona još studenom prošle godine najavila kako odlazi iz Ministarstva zbog obiteljskih razloga.

Glavnim državnim rizničarem Vlada je imenovala Antu Matijevića. On je do 2019. bio pomoćnik ministra financija. Tada se spominjalo da mu je novo radno mjesto Svjetska banka.

Razriješen je dosadašnji vršitelj dužnosti Nacionalnog dužnosnika za ovjeravanje Stipe Župan. Novim je Nacionalnim dužnosnikom za ovjeravanje imenovan Ante Matijević.