zatvorena sjednica

Obnavljanje strateških robnih zaliha pšenice Vlada označila oznakom 'vrlo tajno'

02.04.2020 u 16:02

Bionic
Reading

Vlada RH u četvrtak je na zatvorenome dijelu sjednice donijela odluku o obnavljanju strateških robnih zaliha pšenice, priopćeno je iz Vladine Službe za odnose s javnošću

Ta je točka označena stupnjem "vrlo tajno" pa iz Vlade nisu u mogućnosti objaviti pojedinosti, navodi se u priopćenju.

Vlada je također imenovala predsjednika, zamjenika predsjednika, članove i zamjenike članova Kriznoga tima za provedbu Plana intervencija o mjerama zaštite sigurnosti opskrbe plinom Republike Hrvatske. Članovi Kriznog tima imenovani su kao predstavnici nadležnih ministarstava i institucija.

Za predsjednika ovog Kriznoga tima imenovan je Tomislav Ćorić, a za njegovoga zamjenika Ivica Arar.

Članovima i članicom imenovani su Ivo Milatić, Domagoj Validžić, Tomislav Jureković, Ratimir Orešković, Tomislav Mazal, Frane Barbarić, Pavao Vujnovac, Niko Dalić, Boris Abramović i Dubravka Vlašić Pleše.

Zamjenicima i zamjenicama članova i članice imenovani su: Boris Makšijan, Ivana Marković, Sanja Tomašić Škevin, Gracijan Krklec, Nikica Dujmović, Petar Sprčić, Ivana Ivančić, Davorka Tancer, Maja Ivanišević i Goran Jutriša.

Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice dala i suglasnost zastupnici Republike Hrvatske pred Europskim sudom za ljudska prava za postizanje prijateljskog rješenja spora.

Budući da je - temeljem članka 39. stavka 2. Konvencije za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda - postupak postizanja rješenja označeno kao 'ograničeno tajno', iz Vlade nisu u mogućnosti objaviti detalje ove točke, priopćeno je.