banski dvori

Vlada donijela niz kadrovskih rješenja, poznat novi šef Agencije Alan

21.06.2023 u 17:26

Bionic
Reading

Vlada RH je u srijedu predložila Skupštini društva Agencije Alan d.o.o. imenovanje Gorana Basarca za predsjednika Uprave te Ivice Nekića za člana Uprave Agencije, temeljem javnog natječaja, na vrijeme od četiri godine, priopćeno je iz Vladine Službe za odnose s javnošću

Vlada je na zatvorenom dijelu današnje sjednice donijela još kadrovskih odluka.

Skupštini društva Agencija za komercijalnu djelatnost d.o.o. Vlada je predložila imenovanje Vedrana Augustinovića za člana Nadzornog odbora (NO) toga društva, do provedbe postupka izbora člana NO, a najduže na vrijeme od šest mjeseci.

Također predlaže se Nadzornom odboru Agencije za podršku informacijskim sustavima i informacijskim tehnologijama d.o.o. imenovanje Ivane Gudelj Tičak za članicu Uprave, do provedbe natječaja za imenovanje člana Uprave Agencije, na razdoblje od najduže šest mjeseci.

Vlada je izmijenila i Odluku o imenovanju EU koordinatora i njihovih zamjenika tako da se razrješuje dio dosadašnjih EU koordinatora i njihovih zamjenika te imenuje dio novih.

Razrješuju se koordinatori Nataša Mikuš Žigman, Ivan Crnčec, dr.sc. Ivana Franić, Šime Erlić, Majda Burić, Sanja Šaban, Željko Plazonić i Vladimir Drobnjak te zamjenici koordinatora Maja Vitaljić, mr.sc. Želimir Kramarić, Mirela Grgurić, Jadranka Vranek, Biljana Orlić, Ivana Porges, Marin Šarlija, Martina Štefančić, Irena Tušek, Boris Gorup, Sanja Silaj Zeman te dr.sc. Mirta Kapural.

Novim EU koordinatorima imenuju se Hrvoje Bujanović, Vedrana Šimundža Nikolić, Ivica Šušak, Domagoj Mikulić, Ivan Vidiš, Irena Križ Šelendić, dr.sc. Silvio Bašić te Ivana Porges, a zamjenicima koordinatora Mladen Bručić-Matic, Staša Skenžić, Senka Daniel, Mladen Majstorović, Nataša Vukičević, Maja Bogdan, Marina Smernić, Brankica Alujević Grgas, Jelena Sekulić, Vesna Lučić Regvar, Anamarija Mladinić te Sani Valentinc, priopćila je Vadina Služba za odnose s javnošću.

Na zatvorenome dijelu Vladine sjednice utvrđena su stajališta Republike Hrvatske za sastanke Vijeća Europske unije: Vijeće za vanjske poslove (FAC), 26. lipnja, Vijeće za opće poslove (GAC), 27. lipnja, te Vijeće za poljoprivredu i ribarstvo (AGRIFISH), 26. i 27. lipnja 2023.

S obzirom da je riječ o pregovaračkim pozicijama koja će Hrvatska tek zastupati prema drugim državama članicama EU na sastanku Vijeća, ona se prethodno ne objavljuju, dodaje se u priopćenju.