vježba

Oko 500 pripadnika Civilne zaštite u subotu će 'zauzeti' područje oko bolnice Blato

18.10.2018 u 13:14

Bionic
Reading

Vježba postrojbi civilne zaštite Grada Zagreba pod nazivom 'Zagreb 2018.' održat će se u subotu, 20. listopada, na području bolnice Blato u organizaciji Ureda za upravljanje u hitnim situacijama

Vježba počinje u 7 sati okupljanjem sudionika na zbornim mjestima, a pokazni dio vježbe za građane i medije održavat će se od 10,30 do 12 sati.

U sklopu pokaznog dijela bit će prikazano spašavanja i prebacivanje tima civilne zaštite preko rijeke Save. U akciji će sudjelovati specijalističke i opće postrojbe civilne zaštite Grada Zagreba i operativne snage civilne zaštite u slučaju razornog potresa na području Zagreba.

Na vježbi će sudjelovati oko 500 pripadnika civilne zaštite i operativnih snaga: iz Ministarstva unutarnjih poslova – Policijske uprave zagrebačke, Državne uprave za zaštitu i spašavanje, Državnog zavoda za radiološku i nuklearnu sigurnost, Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba, Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba, Vatrogasne zajednice Grada Zagreba, Hrvatske Gorske službe spašavanja – Stanice Zagreb, Nastavnog zavod za javno zdravstvo 'Dr. Andrija Štampar', Gradskog društva Crvenog križa Zagreb, Zagrebačkog speleološkog saveza, Zagrebačkog radio-amaterskog saveza i dvije udruge za obuku potražnih pasa: Kluba za obuku službenih i sportskih pasa 'Zagreb' (KOSSP) i Hrvatske udruge za obuku potražnih pasa (HUOPP).

  • +15
Vježba postrojbi civilne zaštite Grada Zagreba 'Spašavanje 2017.' Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Prebacivanje tima civilne zaštite čamcima preko rijeke Save počinje u 10,30 sati, a od 11 sati pretraživat će se ruševine na bolnici Blato i spašavati unesrećeni različitim tehnikama spašavanja, završetak vježbe predviđen je oko 12 sati.

Iz Ureda za upravljanje u hitnim situacijama izvijestili su i da će građani po završetku vježbe moći razgledati opremu i razgovarati sa sudionicima vježbe.