SINDIKAT POMORACA O NESREĆI U JABLANCU

'Vjerujemo da je posada trajekta postupila profesionalno'

Tegljač odvlači trajekt Barbat

Tegljač odvlači trajekt Barbat

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovačić

Sindikat pomoraca Hrvatske (SPH) danas je u povodu jučerašnje pomorske nesreće trajekta "Barbat" u Jablancu iskazao žaljenje zbog ozljeda kupača te je priopćio kako - vjerujući da je posada trajekta postupila profesionalno - očekuje brzo utvrđivanje uzroka nesreće

U priopćenju se navodi da su članovi posade trajekta "Barbat", koji je u vlasništvu Rapske plovidbe d.d., i članovi tog sindikata te kako očekuje da će mjerodavno istražno povjerenstvo Ministarstva mora, prometa i infrastrukture i djelatnici lučkih kapetanija Senja i Rijeke vrlo brzo utvrditi uzrok pomorske nesreće.

SPH vjeruje da je posada trajekta postupila profesionalno i učinila sve kao bi se smanjila "ugroza ljudskih života" i kako bi šteta bila što manja unatoč havariji koja je uzrokovala otkazivanje sustava upravljanja trajektom, navodi se u priopćenju.

Taj sindikat poziva istražna povjerenstva da tijekom istrage pravilno postupaju prema članovima posade trajekta "Barbat" te da se brinu o njihovu ljudskom i profesionalnom dostojanstvu. SPH se nada da će se ozlijeđeni uskoro oporaviti i da će se šteta na trajektu, automobilima i obali nadoknaditi te da će posade i trajekti Rapske plovidbe i dalje uspješno održavati trajektnu vezu Jablanac-Mišnjak, stoji u priopćenju.

Ro-Ro putnički trajekt "Barbat", koji plovi između Mišnjaka i Jablanca, nasukao se jučer na sjevernu stranu ulaza u luku Jablanac. Sedam je osoba ozlijeđeno, a po prvim podatcima, nesreća se dogodila zbog otkazivanja sustava upravljanja.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi