KAMPANJA U HDZ-U

'Više vrijedi gospođa Kosor nego da je puna zlata planina Mosor'

23.04.2012 u 10:52

Bionic
Reading

Aktivnosti Jadranke Kosor u usporedbi s ostalim protukandidatima za predsjedničku funkciju stranke prilično se razlikuju. Dok aktualna predsjednica HDZ-a, sudeći prema aktivnostima na njezinoj stranici, kroji kampanju kao da je riječ o parlamentarnim ili predsjedničkim izborima, ostali kandidati usmjereni su isključivo na članstvo HDZ-a, tj. one koji će na izborima 20. svibnja i sudjelovati

'Više nam vrijedi gospođa Jadranka Kosor nego da je puna zlata planina Mosor', Nevenka Gregov iz ustanove za stare i nemoćne Cvjetni dom u Šibeniku koju je Kosor posjetila. U Domu su sretni ponovnom posjetom i ističu njezine zasluge još za vremena dok je bila ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti. Štićenica dom tom je prigodom i spjevala prigodnu pjesmu.

Na stranici je i intervju s predsjednicom udruge Sanus koja skrbi o djeci oboljeloj i liječenoj od malignih bolesti. Članovi se skupljaju svake godine na Bjelolasici, pa su Kosor poručili kako se djeca raduju ponovnom susretu s njom.

Iz intervjua s prijateljicom iz djetinjstva iz Lipika, Jasminkom, Starčević mogu se doznati detalji odrastanja u Lipiku. Kaže kako je već tada kod Jadranke Kosor 'bilo naznaka liderstva', da su maštale o kraljicama i princezama te kako je još kao srednjoškolka Kosor svojom pojavom stavljala bez daha sve prolaznike te kako je bila prva pratilja Miss ljeta.

Kaže kako nije ni čudo da su je prozvali 'željeznom lady'. 'Kad je preuzela funkciju predsjednice Vlade, u jednom momentu sam joj napisala: Bit će ti preteško, zato što si žensko i zato što nasljeđuješ nekoga tko bježi i tko zna što za sobom ostavlja. Nažalost, tako se i pokazalo... Pa, zar Vi i svi mi u takvim okolnostima ne bismo postali 'željezna lady' i činili sve da uspostavite red, rad, poštenje i disciplinu, kako su nas učili i odgajali?' pita se prijateljica Jadranke Kosor.

Na stranici spominju poruke podrške koje stižu iz cijelog svijeta od kojih je istaknut mail poslan iz Australije.

Ostali kandidati za predsjednika stranke pak posve su okrenuti kampanji među članstvom stranke. Tako obilaze gradske i županijske odbore, lobiraju među lokalnim čelnicima HDZ-a.