BESKRAJNI GODIŠNJI ODMOR

Vijećnici tražili Keruma, a on na Hvaru hranio sina

19.07.2011 u 16:20

Bionic
Reading

Kad Kerum nije u blizini, sjednice splitskog Gradskog vijeća postaju dosadne i sve teže probavljive. Nema histeričnih ispada, nema psovanja i prekidanja sjednice, nema baš ni materijala za medije

Tako je bilo i danas: na inicijativu SDP-a i HNS-a raspravljalo se o stanju u gradskoj jezgri i milijun kuna vrijednoj studiji koju je prošla vlast naručila od Izraelca Giore Solara, a zaključilo se tek da će gradonačelnik osnovati povjerenstvo koje će studiju - izmijeniti.

Keruma, dakle, u gradskoj vijećnici nije bilo, premda su sjednice Gradskog vijeća u posljednjih godinu dana vrlo rijedak praznik, sestra Nevenka Bečić saziva ih u razmacima od dva do tri mjeseca, tek kada joj priprijete zakonski rokovi.

Svejedno, ovo je već treća zaredom koju je brat izbjegao.

'Gdje je gradonačelnik? On bi, po poslovniku, trebao biti na sjednicama. Zanima me zašto ga nema, je li živ?' upitao je SDP-ov Gojko Čepo.

Nevenka mu je hitro odgovorila da 'nije gradonačelnikova glasnogovornica i ne može odgovoriti na to pitanje'. Prošli put, na isto pitanje, zamjenik Jure Šundov odgovorio je da 'gradonačelnik ne mora biti fizički prisutan da bi znao što se događa'. Nije došao ni na sprovod nogometnom velikanu Tomislavu Iviću ni na otvaranje Splitskog ljeta, sve uz obrazloženje da ima ranije dogovorene obveze.

Premda se spekuliralo da je Kerum zajedno s djevojkom Fani Horvat i sinom Franom odletio čak do Kariba, ispostavilo se da je puno bliže. Eno ga u Hvaru, gdje je fotoreporterima Cropixa pozirao u nježnim očinskim pozama.

Koliko doista traje godišnji odmor splitskog gradonačelnika - nitko, pa ni njegovi suradnici, ne usudi se prognozirati.