posjet ruske delegacije

Vidović munjevito odgovorio Banožiću na prozivku i sa 'svojim skromnim znanjem' dao mu preporuku kako riješiti problem ZTC-a

12.10.2022 u 20:50

Bionic
Reading

Saborski zastupnik Socijaldemokrata Franko Vidović munjevito je odgovorio na prozivku ministra obrane Marija Banožića da ne poznaje poznaje obrambeni sustav i da ga se svih ovih godina nije ni potrudio naučiti. Povod za prepirku ministra i oporbenog zastupnika je posjet ruske delegacije vojnih trgovaca državnoj tvrtki ZTC u jeku rata u Ukrajini i dok se Moskva nalazi pod teškim sankcijama Zapada.

'Poštovani ministre, bez obzira na moje 'nepoznavanje obrambenog sektora' kako ste vi to formulirali, postoji samo jedna činjenica kad je u pitanju ZTC, a ta je da je ZTC kako ste i sami istaknuli 'trgovačko društvo u vlasništvu Republike Hrvatske i u nadležnosti je Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP).' Znači, nije eksteritorijalan i i nije izvan domašaja Vlade RH pa ni vas kao ministra obrane', napisao je Vidović na Facebooku.

Saborski zastupnik pretpostavlja da ministra zdravstva ili kulture ne zanima pretjerano što se u ZTC-u radi, ali vjeruje da bi ministra obrane to zasigurno trebalo zanimati.

'Na žalost, svojom alibi politikom 'ne bi se štel mešati' vi ste generator onog što je loše u okviru ZTC-a. Vi ste taj koji je pokazao i u slučaju servisa kanadera i air tractora da ne znate zaštititi interes Republike Hrvatske i OSRH (Oružanih snaga Republike Hrvatske). Ista je situacija i sad sa famoznim 'pregovorima' sa ruskom stranom u vrijeme kad je njihova država pod sankcijama', poručuje Vidović i dodaje da će ga pokušati uputiti svojim skromnim znanjem kako bi mogli ipak iskontrolirati situaciju u ZTC posredno preko CERP-a i iskoristiti svoju političku moć korisno, umjesto što se na kritičare nabacuje blatom.

Vidović potom navodi da je 30. rujna 2022. godine održana je 13. redovna sjednica Upravnog vijeća Centra za restrukturiranje i prodaju pod predsjedanjem ministra prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Ivana Paldine.

'Ako se ne varam ministar Paladina je dio iste Vlade RH koje ste i vi član. Ako se ne varam, CERP imenuje Nadzorni odbor ZTC-a. Inače , ministre obrane VLADA RH imenuje predsjednika i članove Upravnog vijeća Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP), kojem je predsjednik ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine. A vi sad sebi dajte mašti na volju kako bi ipak mogli zaštititi interes OSRH i MORH-a u ZTC-u jer, ruku na srce, to je ipak vaš posao', zaključio je saborski zastupnik Socijaldemokrata.