zastupnica domovinskog pokreta

Vidović Krišto ishvalila navijačke skupine zbog pomoći nakon potresa, a prozvala Vladu zbog sporosti

05.01.2021 u 11:51

Bionic
Reading

Predsjednica saborskog Odbora za obitelj, mlade i sport Karolina Vidović Krišto zahvalila je u utorak navijačima na pomoći žiteljima razornim potresom pogođene Sisačko-moslavačke županije, te prozvala vlast zbog odnosa prema navijačkim skupinama.

"Brzina vaše reakcije, organiziranost, požrtvovnost i pristojnost kojom ste se iskazali duboko me je dirnula, te vam iskreno zahvaljujem", poručila je udrugama navijača riječke Armade, zagrebačkih Bad Blue Boysa, osječke Kohorte, splitske Torcide, Tornada iz Zadra i svim drugim navijačkim skupinama koje su pomagale i pomažu stradalima.

Vidović Krišto u priopćenju ističe da rijetko koji narod ima tako dobre, pristojne i zrele navijačke skupine kao što to ima hrvatski narod.

"Ovdje treba napomenuti da ta svijest nije od danas. Ona ima svoju tradiciju. Svi se sjećamo da ste i 1991. bili predvodnici u obrani napadnute nam Domovine", naglasila je te prozvala vlast zbog odnosa prema navijačkim skupinama.

S jedne strane, naglasila je, su navijači koji su pokazali solidarnost i ljubav prema sugrađanima u nevolji, a s druge je strane "službena hrvatska vlast koja umjesto da vam zahvali, ona vas je kroz određene vladine dužnosnike uvredljivo nazivala".

Predsjednica Odbora prozvala je Vladu i za sporost u reakciji na razorni potres.

"Toj istoj Vladi trebalo je šest dana da donese odluku o proglašenju katastrofe u državi, čime je još jednom pokazala svoju nedoraslost i nesposobnost. Stoga njihove manipulativne uvrede nemojte uzimati k srcu, jer velika većina hrvatskih građana je uz vas i iskreno vam je zahvalna“, poručila je Vidović Krišto navijačima.

  • +28
Pust grad Glina nakon razornog potresa Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL