U ORGANIZACIJI media servisA

[VIDEO] Svi kandidati za Zagreb pod istim krovom: Pogledajte kako su frcale iskre na sučeljavanju u Esplanadi

Media Servis

Media Servis

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Media Servis

Media servis organizirao je izborno sučeljavanje svih 10 kandidata za gradonačelnika ili gradonačelnicu Zagreba koji su prikupili potreban broj potpisa. Programe su sučelili, abecednim redom, Davor Filipović, Joško Klisović, Anka Mrak-Taritaš, Davor Nađi, Jelena Pavičić Vukičević, Vesna Škare Ožbolt, Miroslav Škoro, Željko Tokić, Tomislav Tomašević i Zvonimir Troskot. Kandidati su odgovarali i na pitanja 10 radijskih članica Media servisa diljem Hrvatske, kao i na pitanja slušatelja. Sučeljavanje je vodila Andrea Marić

Sraz kandidata za gradonačelnika Grada Zagreba u zagrebačkoj Esplanadi otkrio je kako to izgleda kada se na jednom mjestu okupi deset političkih oponenata. Media Servis izdvojio je zanimljive odgovore kandidata iz dvosatnog sučeljavanja.

HDZ-ov kandidat Davor Filipović odgovarao je na pitanje o odnosu s medijima. Poručio je kako je njegova izjava o izgradnji tvornice cjepiva pogrešno interpretirana, ali da je na kraju ipak uspio pronaći zajednički jezik s medijima.

"Pa slušajte, u početku kampanje nismo bili na zelenoj grani mediji i ja. Sad smo polako kliknuli. Moj odnos s medijima je sada iznimno korektan, osim nekih opskurnih lokalnih televizija koje su bliske gospodinu Škori, koje koriste medijski prostor da bi difamirale mene i moju obitelj, prebrojavale krvna zrnca, u eter puštale priče o tome tko je kada kršten, što je u potpunosti nebitno", rekao je Filipović.

Kandidat SDP-a Joško Klisović obrazložio je zašto smatra da je njegovo predstavljanje samog sebe kao mirnog čovjeka, nešto što građani žele kao osobinu čovjeka na čelu metropole.

Izborno sučeljavanje Media servisa 'Budućnost Zagreba'

Izvor: Društvene mreže / Autor: Media servis

"Svaki građanin kojega se upita ako je prolazio kroz neku osobnu ili neku profesionalnu krizu, ljudi koji su bili u Domovinskom ratu ili su prolazili kroz rat, da li su željeli da ih vodi miran čovjek koji može hladne glave donijeti pametnu i kvalitetnu odluku, a onda ju odlučno provoditi ili im je draži neki paničar koji radi puno buke u prostoru, koga svi čujemo, a iza kojeg ne stoje nikakvi rezultati i kojem ne možete vjerovati", poručio je Klisović.

Kandidatkinja GLAS-a Anka Mrak Taritaš u potpunosti je demantirala prozivke da se kandidirala samo da bi otežala pobjedu Jošku Klisoviću, a pomogla Tomislavu Tomaševiću. ''Nisam ničija mama da bih imala razlog da se ne kandidiram'', poručila je Mrak-Taritaš.

Kandidat stranke Fokus Davor Nađi poručio je da će se, ako postane gradonačelnik, odreći mjesta u Saboru.

Kandidatkinja stranke BM 365 i aktualna zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević morala je objasniti zašto je zagrebački Stožer od Nacionalnog stožera zatražio popuštanje epidemioloških mjera nekoliko dana uoči lokalnih izbora.

"Moram reći da smo izrazito ponosni na suradnju s ugostiteljima u Gradu Zagrebu, s Nezavisnom udrugom ugostitelja, ali i s Udruženjem ugostitelja Grada Zagreba u Obrtničkoj komori. Inicijativa za koju ste me pitali došla je upravo s njihove strane. Ovo nije predizborni trik, nego je Nacionalni stožer rekao da smo došli u situaciju kada možemo ublažavati mjere, mi smo samo poslušali ono što su nam obrtnici imali za reći", pojasnila je Pavičić Vukičević.

Nezavisna kandidatkinja Vesna Škare Ožbolt govorila je o natpisu na svom plakatu “Volim Zagreb”, ali je propustila objasniti ono što je stajalo u pitanju koje joj je upućeno - zašto je ranije jednako isticala kako voli Veliku Goricu.

"Svi oni građani koji vole Zagreb, koji žive u Zagrebu bi se trebali na neki način poistovjetiti sa svim onim što zastupam. Ja volim jako Zagreb i želim ga promijeniti na bolje. Ne želim da se ovo stanje koje smo imali do sada nastavi. Ne bih željela da ova koalicija koja je sada na vlasti i koja je uništila grad ostane", kaže Škare Ožbolt.

Kandidat Domovinskog pokreta Miroslav Škoro obznanio je da će Zagreb, ako on pobjedi, imati gradonačelnika koji će održavati koncerte.

"Ja sam trenutno profesionalni političar, a glazbenik sam honorarno. Jedan sam od onih koji je imao sreću da mu je hobi postao posao, a prezime zanimanje. U tom smislu ja vjerujem da se može voditi i grad veličine Zagreba i u slobodno vrijeme napisati koja pjesma, dapače", naglašava Škoro.

Sučeljavanje Media servis

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Media Servis

Nezavisni kandidat Željko Tokić otkrio je da mu je žena rekla da će ga ostaviti ako postane gradonačelnik, ali da se on morao kandidirati jer ne vjeruje ostalim kandidatima.

Kandidat platforme Možemo! Tomislav Tomašević dobio je priliku objasniti protukandidatima i biračima u kojih je to 40-ak zemalja radio kao konzultant. Naime, neki od protukandidata prozivali su ga da o tome laže, jer nikada nije jasno rekao što je i gdje radio.

"Mogu reći ove u kojima sam radio zadnje vrijeme od Argentine, Urugvaja, Mongolije... To su zemlje na skoro svim kontinentima od Sjeverne Amerike, Južne Amerike, Azije, Afrike. Jedino nisam u Australiji radio. Radio sam za različite međunarodne organizacije uglavnom Ujedinjenih naroda, budući da sam postao savjetnik UN-a za okoliš za područje Europe već s 21 godinom. S 19 godina sam počeo voditi međunarodne projekte, na kraju sam vodio i puno višemilijunskih EU projekata iz europskih fondova", rekao je Tomašević.

Mostov kandidat Zvonimir Troskot rekao je da činjenica da je bio jedno od prvih lica inicijative 'Narod odlučuje' koja je referendumom htjela umanjiti prava manjina, neće utjecati na odabir glasačkog tijela. ''Očekujem i glasove pripadnika nacionalnih manjina'', zaključio je Troskot.

Oko jednog su se ipak složili, svi su oni najbolji izbor za Zagreb.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!