bogojavljansko kupanje

[VIDEO] Putin potvrdio mačo imidž: Polugol se okupao u ledenom jezeru na minus 6 stupnjeva

19.01.2018 u 10:40

Bionic
Reading

Ruski predsjednik Vladimir Putin sudjelovao je u četvrtak navečer u tradicionalnom pravoslavnom bogojavljanskom kupanju, zaronivši u ledenu vodu jezera Seliger te ne propustivši priliku pokazati kako ne preza ni od čega

Kako bi javnosti još jednom pokazao svoj mačo imidž, ruski je predsjednik u skladu s običajima blagdana Bogojavljanja razgolićen ušao u ledenu vodu jezera Seliger u Tverskoj oblasti kako bi na vjerodostojan način obilježio dan Isusova krštenja u rijeci Jordan.

Ruska državna televizija prikazala je kako Putin bez oklijevanja ulazi u ledenu vodu jezera koje se nalazi nekih 400 kilometara sjeverno od Moskve.

O Putinovu ritualnom plivanju u zaleđenom jezeru javnost je izvijestio i njegov glasnogovornik Dmitrij Peskov, dodavši kako je ruski predsjednik prije kupanja posjetio manastir Nilo-Stolobenska pustinja.

Peskov nije zaboravio dometnuti kako ovo nije prvi put da Putin sudjeluje u bogojavljanskom kupanju.

Putinovo kupanje na minus 6 stupnjeva Izvor: Društvene mreže / Autor: Radik Aibashev

Temperatura zraka u trenutku Putinova kupanja iznosila je tek šest stupnjeva Celzijevih ispod ništice.

Brojni Rusi su se poveli Putinovim primjerom kupajući se na ledenim temperaturama do -40 stupnjeva u Jakutskoj oblasti na ruskom Dalekom istoku, piše u priopćenju ruskog ministarstva za izvanredna stanja, ne navodeći pritom broj sudionika.

Vladimir Putin Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Prošle godine više od dva milijuna Rusa sudjelovalo je u tom vjerskom slavlju koje se održava svake godine u noći s 18. na 19. siječnja. Po pravoslavnoj tradiciji, treba uroniti u vodu tri puta, u ime Oca, Sina i Duha Svetoga, obilježavajući tako Isusovo krštenje.

Vladimir Putin Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia