sporni posjed

[VIDEO] Napeto u Supetru: Vatrogasci ušli u dom, pjeva se 'Zovi samo zovi'

25.04.2022 u 17:39

Bionic
Reading

Supetarski vatrogasci uspjeli su ući u svoj stari vatrogasni dom kojeg su jutros blokirali zaštitari koje je angažirala tvrtka Svpetrus hoteli. Snimku je objavila poznata aktivistica Vladimira Mascarell, piše Dalmatinski portal, dodajući da je ona pitala zapovjednika supetarskih vatrogasaca Nikolu Martinića Dragana tko je u posjedu

'Kao i uvijek do sada. Dok smo mi tu, vatrogasci su u posjedu', odgovorio je zapovjednik supetarskih vatrogasaca, izvještava Dalmatinski portal.

Vatrogasci su i jutros pokušali ući u prostorije, no nisu ih pustili.

Sve se odvija uz prisutnost značajnih policijskih snaga.

Hrvoje Alajbeg, odvjetnik Svpetrus hotela, kazao je da vatrogasci mogu ući i odnijeti svoje stvari. Pozvao se na pravomoćnu presudu u korist Svpetrus hotela iz 2015. te na rješenje o ovrsi iz 2020. godine.

Podsjetimo, u Supetru se nastavlja drama od nedjelje kada su u prostorije starog vatrogasnog doma, upali 'ljudi u crnom' kako je objavila gradonačelnica Ivana Marković.

Priopćenjem su se oglasili i iz tvrtke Svpetrvs Hoteli, a Nogometni klub Jadran Supetar poručio je da privremeno obustavlja treninge djece zbog novonastale situacije oko nasilnog ulaska u dosadašnje prostorije DVD Supetar, a sada skladišnog prostora.

'Treninzi djece za sada se obustavljaju do uspostave reda i sigurnosti za sve dionike kluba, ponajprije djece. Scene koje smo doživjeli jučer i danas na našem Velom placu lede krv u žilama i nama starijim predstavnicima kluba, a kako ne bi djeci', poručili su iz NK Jadran Supetar.

Više možete pročitati ovdje.