ravnateljstvo civilne zaštite

[VIDEO/FOTO] Završena sanacija Selske ceste u Zagrebu, vatrogasci imali 24 intervencije, ispumpavali vodu iz dvorišta, kuća, podruma i garaža

26.09.2021 u 21:29

Bionic
Reading

Oko 19:30 sati završena je sanacija Selske ceste u Zagrebu te je voda puštena u sustav magistralnog vodovoda, izvijestilo je Ravnateljstvo civilne zaštite u nedjelju oko 20.30

Oko 19:30 sati završena je sanacija Selske ceste u Zagrebu te je voda puštena u sustav magistralnog vodovoda, izvijestilo je Ravnateljstvo civilne zaštite u nedjelju oko 20.30. Do tada su stanovnici na dijelu Selske ceste od Crikveničke do Grobničke ulice bili bez vode zbog radova na sanaciji, a opskrba vodom bila je osigurana cisternama. Također, i promet je bio u prekidu tim cijelom Selske ceste.

  • +14
Poplava na Trešnjevci Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadic / CROPIX

Tijekom dana Ravnateljstvo je izvijestilo kako su izvršene 24 tehničke intervencije ispumpavanja vode iz dvorišta, kuća, podruma i garaža, a angažirani su bili vatrogasci iz Javne vatrogasne postrojbe Zagreb te Dobrovoljnih vatrogasnih društava Trešnjevka, Kustošija, Jarun, Zapad i Črnomerec (ukupno 92/32). Intervencije su provođene u ulicama: Selska, Hreljinska, Severinska, Grobnička, Crikvenička, Veprinačka, Bakarska i Zagrebačka avenija. Zadnja intervencija vatrogasaca završila je u 12:56 sati. Visina vode u poplavljenim objektima bila je od 30 cm do 1 metra.

  • +19
Sanacija Selske nakon poplave Izvor: tportal.hr / Autor: Vanja Moskaljov

Podsjetimo, u nedjelju ujutro u 5 sati i 55 minuta na križanju Selske i Ozaljske ulice u Zagrebu došlo je do puknuća magistralnog vodovoda. Županijski centar 112 Zagreb zaprimio je više dojava građana o plavljenju podrumskih prostorija kuća i garaža. Obaviješteni su „Vodoopskrba i odvodnja d.o.o.“, Operativno-komunikacijski centar Policijske uprave zagrebačke, Javna vatrogasna postrojba Zagreb i Ured za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Vanja Moskaljov