udar u most

[VIDEO/FOTO] Tomašević se oglasio oko spašavanja nasukanog broda: Mogla je nastati nesaglediva šteta...

  • Autor: N. S.
  • Zadnja izmjena 17.07.2021 14:41
  • Objavljeno 17.07.2021 u 14:41
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Hladika/PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević na Facebooku se osvrnuo na brod koji se nasukao u Savi nizvodno od Mosta mladosti i koji je jučer uspješno spašen

'Brzom, zajedničkom i koordiniranom akcijom gradskih službi, vatrogasaca, vojske i MORH-a, policije i civilne zaštite jučer je odsukan brod na kaskadama kod Toplane na Savi i spriječena velika šteta koju je brod mogao napraviti na savskim mostovima', napisao je Tomašević i opisao:

'Jedan od četiriju brodova-teglenica privezanih nizvodno od Mosta mladosti u četvrtak se odvezao i nasukao na riječni prag. Kako je vodostaj Save jučer počeo rasti, postojala je opasnost da brod (dug 80 metara i težak 300 tona) prebaci prag, otpluta dalje i udari u željeznički most 3 kilometra nizvodno, čime je mogla nastati nesaglediva šteta. Preko Ureda za upravljanje u hitnim situacijama pokrenuli smo akciju u kojoj je uz vatrogasce (koji su povezali brod s obalom) sudjelovala i vojska koja ga je svojom mehanizacijom odsukala, poravnala i privezala uz sjevernu obalu, uzvodno od Toplane'.

  • +17
  • +14

Povlačenje broda nasukanog na slapovima Save

Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Hladika/PIXSELL

U akciji je sudjelovalo 14 pripadnika Javne vatrogasne postrojbe (8 profesionalnih i 6 iz DVD-ova) pod zapovjedništvom voditelja smjene i ronilačkog tima JVP Zagreb Dražena Pavlića i 8 pripadnika HV-a pod zapovjedništvom načelnika Odjela za operativne poslove i obuku brigadira Darka Vukovića, uz asistenciju djelatnika MUP-a, Civilne zaštite i Hrvatskih voda. Akcija je započela u 17 sati, a završila u 1 poslije ponoći, a na terenu su cijelo vrijeme bili i zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet i pročelnik Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavle Kalinić.

Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Hladika

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!