u gradu jalalabadu

[VIDEO] Dvoje ubijenih i deset ranjenih u Afganistanu; talibani pucali u prosvjednike koji su njihovu zastavu zamijenili državnom

18.08.2021 u 13:59

Bionic
Reading

Dvije su osobe ubijene, a desetak ih je ranjeno u pucnjavi u afganistanskom gradu Jalalabadu kada su talibani otvorili vatru na prosvjednike

U nasilju koje je izbilo u petom najvećem afganistanskom gradu Jalalabadu talibani su pucali u prosvjednike, prenosi CNN. Prosvjednici su skinuli talibansku zastavu s jarbola na glavnom gradskom trgu i zamijenili je službenom zastavom Afganistana. Kako su za CNN ispričali svjedoci događaja, talibani su na to odgovorili pucanjem u gomilu te su i pretukli neke od prosvjednika.

Na društvenim mrežama pojavile su se video snimke i fotografije prosvjednika, a na snimkama se čuje i pucnjava.

  • +16
Talibani preuzimaju vlast u Afganistanu Izvor: EPA / Autor: STRINGER

'Htio sam podržati afganistansku zastavu i spriječiti talibane da je nastave skrnaviti. Onda je počela pucnjava i talibani su me okružili i prijetili mi i tukli me', rekao je jedan od prosvjednika.

Drugi je prosvjednik rekao da će, unatoč nasilju od strane talibana, ponovno prosvjedovati kako bi spriječio skrnavljenje afganistanske zastave.

Talibani nisu službeno komentirali informacije iz Jalalabada, a mediji s arapskog govornog područja objavili su kako je u pucnjavi ubijeno dvoje ljudi te da ih je deset ranjeno.