ĆIRO ZA TPORTAL

'Vi novinari širite pesimizam, imamo odličnu ekipu!'

22.05.2012 u 10:00

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija u miru Rovinja priprema se za odlazak na Euro u Poljskoj i Ukrajini. I dok nogometaši uigravaju akcije pod ravnanjem aktualnog izbornika Slaven Bilića, jedan od bivših, Miroslav Ćiro Blažević najavljuje veliki uspjeh naših igrača

Iako je proteklih tjedana imao i zdravstvenih problema, zbog kojih je morao biti i hospitaliziran, a potom je išao i sređivati poslove u Iran, Miroslav Ćiro Blažević na intervju za tportal.hr dotrčao je kao da su mu 22. godine , a ne 77 godina.

'Drago mi je da je i Slaven Bilić prihvatio moju sugestiju i da je visoko postavio letvicu. I ja sam pričao kako ćemo biti svjetski prvaci, pa smo bili treći. No, da sam rekao kako ćemo biti treći, bili bismo šesti', rekao je Ćiro Blažević

Naravno, Ćiru ne brine što dio igrača ili ne igra ili ima skromnu minutažu.

'To vi novinari širite pesimizam. Imamo odličnu ekipu i igrače koji igraju po velikim klubovima. A to što neki ne igraju nema nikakve veze. Ne igraju ni u drugim reprezentacijama, oni su u još većim problemima. Međutim, izbornik ima mjesec dana da ih pripremi i to će sigurno dobro napraviti'.

Izjavio je Bilić da će
Olićev promašaj penala u finalu Lige prvaka ostaviti traga na napadaču iz Davora.

'Ma kakvi, on će to sigurno zaboraviti već na prvoj sljedećoj utakmici i htjet će se dokazati'.

Prvi su nam suparnici na Euru Irci sa starim liscem Trapattonijem?

'Trapattoni sigurno odlično poznaje našu momčad, ali ne samo prvu već i one koji su rezerve. No, ni oni nisu loši, bit će teško, ali trebamo se nadati. Dobro je Darijo Srna rekao neki dan, teško je kada si favorit jer se ti trebaš nametnuti, a i protivnik je motivirani igrati protiv tebe'.

Onda će nam biti lakše protiv Talijana, koje mnogi vide kao favorite u dvoboju s nama. Njih ste i vi pobjeđivali, ali pali su i na SP-u u Japanu i Koreji?

'Dobro je da imamo tradiciju rezultata s takvom momčadi. No, moramo biti svjesni da i pozitivna serija može negdje stati. Međutim, ja se ne bojim'.

Za kraj skupine nam dolaze Španjolci, svjetski i europski prvaci?

'To će nam možda biti i najlakša utakmica u skupini'.

Koliko je dobro ili loše to što je Bilić već uoči Eura najavio svoj odlazak?

'To nema nikakve veze jer svi naši igrači već su odrasli u velikim klubovima i svejedno im je tko će ih voditi. Oni su tu da naprave i odrade posao'.

I kako će ga odraditi na Euru?

'Hrvatska je spremna za velike stvari. Otići do kraja, postati prvak', zaključio je Ćiro Blažević.