PANIKA ZBOG nanosa

[FOTO] Veliko nevrijeme na istoku Splita: 'Pola metra zemlje našlo se na cesti, zamalo sam stradao!'; jaka kiša zapljusnula Rijeku, iskakali šahtovi, grom udario u kuću

23.09.2020 u 17:49

Bionic
Reading

Kišno nevrijeme iza 10 sati pogodilo je istok Splita, točnije šire područje Žrnovnice. Prema podacima Crometeo mjerne postaje u Žrnovnici, u samo pola sata palo je blizu 40 litara kiše po kvadratnom metru. Jaka kiša zapljusnula je i područje Rijeke oko 14 sati. Prolom oblaka trajao je desetak minuta, dizao je šahtove na cestama, prouzročio probleme u prometu, a grom je udario i u privatnu kuću

Na prometnicama su se stvarale bujice, a najviše problema bilo je u blizini mosta na Rakitama, kod ulaza na Korešnicu. Bujice su nanijele ogromne količine zemlje i žala na cestu od magistrale prema Žrnovnici na mjestu gdje se skreće za nekadašnji kamenolom, odnosno gdje se radi podstransko reciklažno dvorište, piše Dalmacija Danas.

Tom portalu javilo se nekoliko čitatelja koji tvrde da su jedva izvukli živu glavu jer se na cesti nalazio nanos zemlje od pola metra, a kako ga je skrivala bujica, nije se mogao vidjeti.

'Sada sam skoro nastrada' u Žrnovnici ispod kamenoloma. Toliko je nanos zemlje na cesti, a ne vidi se prst prid okom. Čovjek je ispred mene zakočio, skoro sam ga ubio, upao je u žalo. Srećom da držim razmak inače bi bio sudar.

Ne može se proći, nanos je pola metra. Sve se silio s puta za kamenolom, radi se o zemlji i žalu. Jedan smjer mora čekati da nema nitko u drugom da bi prošao', kaže ogorčeni čitatelj.

Dežurne službe naposlijetku su stigle na mjesto događaja i čiste nanose sa zemlje s gradilišta reciklažnog dvorišta.

Drama jutros na cesti

Objavljuje zrnovnica.hrSrijeda, 23. rujna 2020.

Jaka kiša oko 14 sati zapljusnula je područje Rijeke. Prolom oblaka trajao je manje od desetak minuta. Na cestama su poiskakali šahtovi, a udar groma oštetio je kuću na Zametu.

'U 14.14 dobili smo dojavu vatrogasaca o udaru groma u privatnu kuću na Zametu. Oštećen je dimnjak i dio krova', kazala je za DNEVNIK.hr glasnogovornica PU primorsko-goranske Svemirka Miočić.

Tmurni oblaci nad Rijekom Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic

Pojedini vozači ostali su blokirani u pothodniku na riječkom Bulevardu. Riječani su im priskočili u pomoć kako bi izgurali automobil.

  • +2
Vozilo u poplavljenom pothodniku u Rijeci Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic