otkrila istraga

Veliki požar u Elgradu izazvao bacivši neugašene opuške u plastičnu vreću u skladištu

19.02.2018 u 14:52

Bionic
Reading

Veliki požar u prodajnom centru Elgrad u Rijeci izazvao je 35-godišnjak, ispraznivši pepeljaru s neugašenim opušcima u plastičnu vreću za otpad i napustivši bez provjere skladišni prostor pa ga je policija u ponedjeljak privela i predala pritvorskom nadzorniku, a ujedno je kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu, izvijestila je primorsko-goranska policija

Kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjim hrvatskim državljaninom provedeno je usporedno s očevidom koji je proveden na požarištu.

Očevid je počeo oko 15 sati u nedjelju, a nastavljen je u ponedjeljak ujutro u suradnji policijskih službenika PU primorsko-goranske i uz stručnu pomoć djelatnika Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja 'Ivan Vučetić' iz Zagreba te u koordinaciji s Općinskim državnim odvjetništvom u Rijeci.

Očevidom je utvrđeno da je uzrok požara 'ljudska radnja', a izgorjelo je pet hala skladišnog i proizvodnog prostora tvrtke Elgrad, potom obližnja skladišta druge tvrtke i autopraonica. Materijalna šteta se procjenjuje na više milijuna kuna.

Požar zahvatio zgradu Elgrada Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic

Uhićenog 35-godišnjaka se sumnjiči da je 16. veljače oko 21 sat bacio neugašene opuške u plastičnu vreću, koja se potom zapalila, a vatra se brzo proširila s obzirom na to da je prostor bio pun drvnog materijala jer se tvrtka Elgrad bavi kofenkcioniranjem ploča od iverice te proizvodnjom i prodajom namještaja.

Tereti ga se za 'teško kažnjivo djelo protiv opće sigurnosti, povezano s kažnjivim djelom dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom i sredstvom'.