gašenje u tijeku

Veliki požar u prodajnom centru Elgrada u Rijeci, čule se detonacije

16.02.2018 u 22:21

Bionic
Reading

Veliki požar izbio je u petak navečer u izložbenom, proizvodnom i skladišnom prostoru tvrtke Elgrad u Škurinjskoj cesti u Rijeci i gašenje je u tijeku, doznaje se od PU primorsko-goranske.

Elgrad je tvrtka koja se bavi proizvodnjom i konfekcioniranjem namještaja od oplemenjene iverice te su skladište i izložbeni dio prodajnog centra bili puni lako gorivog materijala kojeg je zahvatila vatra. Na mjestu nesreće su jake vatrogasne snage iz Rijeke i Opatije koje nastoje zaustaviti požar.

Portal Fiuman.hr na svojem je Facebook profilu prenio snimku požara: 

Čuju se detonacije. Koliko je zasad poznato, požar se širi prema škurinjskom Konzumu. Facebook stranica 'Vatrogasci - oni su naši heroji' objavila je prve slike s požarišta: 

Prema neslužbenim informacijama, proširio se i na susjedna skladišta, a čule se se i detonacije nakon što je požar zahvatio plinske boce. Prva dojava o požaru primljena je u 21,20 sati, nakon čega su vatrogasci žurno stigli na požarište.

Prodajni centar Elgrada okružen je skladištima i trgovačkim prostorima, a u blizini je i veliki trgovački centar Konzuma.

 

Požar zahvatio zgradu Elgrada Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic