PREPOZNAJETE LI JU?

Velika potjera za pljačkašicom koja 'operira' po nekoliko gradova

14.08.2013 u 08:58

Bionic
Reading

Policija traga za ženom koju smatra odgovornom za čak četiri pljačke i to u Zagrebu, Ivanić Gradu, Sisku i Bjelovaru

10. srpnja prodavačica je sjedila na svom radnom mjestu u poslovnici za otkup zlata Auro Domus u Ivanić Gradu. U poslovnicu ulazi žena srednjih godina, no na pozdrav prodavačice žena vadi pištolj i od nje uzima plijen te nestaje u nepoznatu smjeru. Lakoća kojom je došla do novca očito joj je dala ideju da nastavi pljačkati unatoč tome što svaka poslovnica ima videonadzor i što su je kamere snimile pri svakoj pljački. Tako je počela serija razbojstava u središnjoj Hrvatskoj.


Sutradan je ista žena opljačkala poslovnicu Auro Domusa u Zagrebu, u Žumberačkoj ulici, a nakon nekoliko dana, 17. srpnja, na meti joj poslovnica iste tvrtke u zagrebačkoj Dubravi. Nakon toga odlučila je promijeniti teren, a policija otprilike u to vrijeme shvaća da ima posla sa serijskim počiniteljem.

U ponedjeljak, 22. srpnja, u pola bijela dana pljačkašica ulazi u poslovnicu za otkup zlata u sisačkoj Rimskoj ulici, u samom središtu grada. Uzima novac uz prijetnju pištoljem i odlazi. Nakon tog razbojstva, neslužbeno doznajemo, opis pljačkašice bio je u svim postajama, od odjeće, pa sve do pretpostavke da je nosila periku.

U potpuno jednakoj odjeći kao i u Sisku, pojavljuje se ovaj put u Bjelovaru, u poslovnici iste tvrtke za otkup zlata i srebra na Trgu Stanka Vraza i opet, uz prijetnju pištoljem, odnosi novac. Policija na osnovi snimki i odjeće povezuje pljačke u Zagrebu, Ivanić Gradu, Sisku i Bjelovaru, shvaća da je riječ o istoj ženi, i u ovom trenutku, za pljačkašicom traje velika potjera. Riječ je o ženi srednjih godina, crveno-smeđe poluduge kose, krupnije tjelesne građe koja uvijek oči skriva tamnim sunčanim naočalama, piše Večernji list