RAZBOJNIK IZ VODNJANA

Već jednom opljačkao benzinsku u Vodnjanu i dvije u Barbanu!

13.08.2013 u 18:20

Bionic
Reading

Pljačkaš koji je u noći s nedjelje na ponedjeljak prijeteći razbijenom bocom pokušao opljačkati Petrolovu benzinsku postaju u Vodnjanu priveden je poslijepodne Županijskom državnom odvjetniku. Dvadeset i šestogodišnjeg pljačkaša s šireg područja Vodnjana, nakon što je ranio jednog od djelatnika, u bijegu s plijenom spriječila je policija zapucavši prema njemu. Vodnjanski pljačkaš je lakše ranjen te je nakon tretmana u bolnici priveden u policiju

Kako je danas izvijestila PU istarska, pulska policija dovršila je kriminalističko istraživanje te ga se sumnjiči da je počinio četiri kaznena djela razbojništva i jedno kazneno djelo prisile prema službenoj osobi.

Naime, mladog pljačkaša se osnovano sumnjiči da je počinitelj još tri kaznena djela razbojništva, od čega je jedno razbojništvo izveo na isti način, i to u istoj Petrolovoj benzinskoj postaji u Vodnjanu! Naime, kako je izvijestila policija, 23. srpnja oko 23.45 sati ušao je maskiran u prodajni prostor benzinske postaje te je, također uz prijetnju razbijenom bocom, od 27-godišnjeg djelatnika otuđio novac.

Druga dva razbojništva 26-godišnjak je počinio na benzinskoj postaji u Barbanu. Prvo je 1. kolovoza oko 21.40 sati, maskiran i uz prijetnju nožem od 46-godišnjeg djelatnika otuđio više tisuća kuna, a potom je 9. kolovoza, također maskiran i uz prijetnju nožem, od 30-godišnjeg djelatnika otuđio nekoliko tisuća kuna.

'Muškarac je uhićen 11. kolovoza prije ponoći nakon što je, uz prijetnju razbijenom bocom, otuđio novac od dvojice djelatnika benzinske postaje u Istarskoj ulici u Vodnjanu. Kada su mu djelatnici postaje, 27-godišnjak i 18-godišnjak, predali novac, osumnjičeni je 27-godišnjaka porezao s bocom i lakše ga ozlijedio, a potom je krenuo prema izlazu. U tom su trenutku u benzinsku postaju ušli policijski službenici koji su prilikom uhićenja uporabili sredstva prisile, pri čemu je osumnjičeni ranjen iz službenog oružja. U Općoj bolnici Pula utvrđeno je da je 26-godišnjak lakše ozlijeđen', navodi policija.

Načelnik Policijske uprave istarske ocijenio je da je uporaba sredstava prisile, koje su policijski službenici primijenili prilikom uhićenja 26-godišnjaka, opravdana i zakonita, a što je potvrdio i stručni tim Ministarstva unutarnjih poslova.