Emanuela Orlandi

Vatikan zatvorio slučaj nestale djevojke nakon što nije našao njene ostatke

  • Autor: I. I. / Hina
  • Zadnja izmjena 30.04.2020 15:33
  • Objavljeno 30.04.2020 u 15:33
Emanuela Orlandi

Emanuela Orlandi

Izvor: Profimedia / Autor: Pacific Press / ddp USA

Vatikanski sudac je zaključio istragu desetljećima starog slučaja nestale tinejdžerice Emanuele Orlandi nakon što nisu nađeni dokazi da je pokopana na vatikanskom groblju

Sudac je prihvatio zahtjev tužitelja da se slučaj zatvori, objavio je Vatikan u četvrtak. Odluka 'zatvara jedno od poglavlja ovog tužnog događaja u kojem je Vatikan od početka ponudio potpunu suradnju', kaže Vatikan.

Orlandi, građanka Vatikana čiji je otac bio zaposlen u domaćinstvu pape Ivana Pavla II., nestala je u središtu Rima 1983. kada je imala 15 godina, a slučaj je pokrenuo nagađanja o intrigama i teorije zavjere.

Prošle je godine slučaj ponovno otvoren nakon što je u jednom anonimnom pismu sugerirano da su posmrtni ostaci djevojke u jednoj od dvije grobnice iz 19. stoljeća na vatikanskom Teutonskom groblju, no pretraga nije urodila plodom.

Vatikan je rekao da obitelj Orlandi može nastaviti s privatnim istragama na temelju nekoliko fragmenta kostiju koje ima vatikanska policija.

Neki su u prošlosti nestanak tinejdžerice objašnjavali urotom stranih obavještajnih službi protiv Pape, mafijašku bandu Magliana i seksualne predatore među svećenstvom.