IPAK NIJE 'STEAMBOX'

Valve i Xi3 predstavili minijaturni 'Piston'

11.01.2013 u 09:28

Bionic
Reading

Tvrtka Xi3 na CES-u je predstavila minijaturni PC optimiziran za korištenje uz Steamov 'Big Picture Mode' u koji je novac uložio i sam Valve

Potpuno pogrešno, mediji su se razvezali o tome kako je Valve napokon predstavio svoj 'SteamBox', hibrid PC platforme i konzole namijenjen igranju igara sa Steama. Naime, svoj minijaturni PC predstavila je tvrtka Xi3, a Valve je samo ulagač u projekt. I to samo jedan od njih nekoliko.

 

Doug Lombardi iz Valvea za Polygon je izjavio da će Valve na CES-u demonstrirati nekoliko prototipova od različitih proizvođača, a svi će biti bazirani na Linuxu što smo i očekivali s obzirom na to da je Gabe Newell odmah po objavi Windowsa 8 izjavio da se radi o katastrofalnoj platformi.

 

Nažalost, nije poznato kakav se hardver skriva unutar zaista minijaturnog Pistona, no Valve najavljuje da će više informacija u javnost pustiti u nekoliko narednih mjeseci.

 

 

U međuvremenu, Gabe Newell razvezao se za TheVerge i potvrdio da Valve radi na razvoju SteamBoxa koji će biti na Linuxu, ali će se moći instalirati i Windows OS. Čovjek je napričao još svašta interesantnog o cijelom konceptu na kojemu Valve radi, no – bilo kako bilo – iz Valvea nas u bliskoj budućnosti očekuju prilično zanimljive stvari.

 

Još da se malo ozbiljnije prihvate produkcije igara...