KAKO NEOBIČNO

Vadio barut iz petardi pa - stradao!

28.12.2011 u 16:36

Bionic
Reading

Uslijed eksplozije barutnog punjenja kojeg je vadio iz petardi u kuhinji, danas je oko podneva teže je ozlijeđen 18-godišnjak, a njegova majka zadobila je lakše ozljede, a djed i baka prošli su neozlijeđeni

U kuhinji obiteljske kuće u Pribislavcu kod Čakovca danas pola sata iza podneva 18-godišnjak je izrađivao improviziranu napravu koristeći barutno punjenje koje je prethodno izvadio iz više komada petardi. U jednom je trenutku, koristeći čavao i kombinirana kliješta, izazvao detonaciju od koje je zadobio teže tjelesne ozljede. Zbog toga je prevezen je najprije u Županijsku bolnicu Čakovec, a zbog težine povreda zatim je prebačen u Klinički bolnički centar u Dubravi.

U ovom, prvom ovogodišnjem incidentu uslijed zlouporabe pirotehničkih sredstava u Međimurskoj županiji, stradala je i majka nesmotrenog 18-godišnjaka koja je zadobila lakše tjelesne povrede. Djed i baka, koji su također bili u istoj prostoriji, nisu ozlijeđeni, izvijestili su iz PU međimurske te upozorili građane na krajnji oprez prilikom korištenja pirotehničkih sredstava.

'Upozoravamo ponovno građane da ni u kom slučaju ne vade barut iz kupljenih pirotehničkih sredstava te da nikako iz tih barutnih punjenja ne izrađuju improvizirane naprave', naglašava međimurska policija te podsjeća da je u okviru akcije Mir i dobro tiskano i distribuirano oko stotinjak plakata s odgovarajućim upozorenjima, kao i oko tisuću petsto letaka.