zagrebački gradonačelnik

[VIDEO] Tomašević otkrio ime novog direktora ZET-a, ali i pročelnice svog ureda

14.12.2021 u 11:11

Bionic
Reading

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević objavio je na konferenciji za medije da će novi predsjednik Uprave ZET-a biti Marko Bogdanović

Tomašević je kazao da je završen natječaj za članove Uprave ZET-a. Novi predsjednik Uprave je Marko Bogdanović. Gradonačelnik kaže da je riječ o iskusnom menadžeru koji je radio u Đuri Đakoviću kao član i predsjednik Uprave.

Karijeru je počeo u Ledu, a inače je inženjer strojarstva.

'Gospodin Bogdanović je novi predsjednik Uprave ZET-a. Na dužnost stupa krajem siječnja', rekao je Tomašević.

Izvor: Pixsell / Autor: Davorin Visnjic

Kazao je i da su gotovi natječaji za pročelnike gradskih ureda. Pročelnica Ureda gradonačelnika je Martina Jurišić, a dolazi iz Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, u kojem je bila glasnogovornica i pravna savjetnica.

Na pitanje kada će se otvoriti skijalište na Sljemenu i hoće li biti ishođena privremena dozvola za žičaru, kazao je da bi to moglo biti riješeno do skijaškog kupa, kako je rekao ministar prometa Oleg Butković. Kaže da otvaranje skijališta ovisi o meteorološkim uvjetima i pripremama za skijaški kup. Na pitanje hoće li ukloniti i novi mural generala Slobodana Praljka kazao je da se o tome oglasio HEP jer je mural na trafostanici i da će Grad u suradnji s HEP-om djelovati u skladu sa zakonom. 'Nije bio prošli put greškom uklonjen mural Praljka', napomenuo je.

Na pitanje o novom direktoru ZET-a i je li on 'grobar Đure Đakovića', Tomašević je rekao da Bogdanović nikada nije bio član stranke. Vjeruje da je on pravi čovjek za ovu poziciju. Na pitanje o najavi tužbi i dizanja šatora ispred Poglavarstva korisnika mjere roditelj odgojitelj odgovorio je: 'Tužba nije stigla, šatore niti ja ne vidim. Njihovo pravo na prosvjed je legitimno, za šator moraju imati dozvolu. Tužbi još uvijek nije bilo i one su legitimne. Mi smo se vodili pravnom analizom da je riječ o odluci, ne stečenom pravu', napomenuo je. Na pitanje o inspekcijskom nadzoru Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba rekao je da ne zna je li on završen. 'Pojavile su se optužbe da je bivša ravnateljica otuđila dokumentaciju i o tome je obaviještena policija', kazao je.

Izvor: Pixsell / Autor: Davorin Visnjic

Zamoljen da komentira optužnicu protiv Gzima Redžepija, bliskog suradnika pokojnog Milana Bandića, kazao je da postoji presumpcija nevinosti i da mu je u interesu da se raščisti sve oko toga. 'Ako je netko koristio utjecaj zbog parnica za skrbništvo nad djetetom, teško mogu zamisliti gore stvari od toga', kazao je. Na pitanje da komentira priopćenje CIOS-a, u kojem kažu da se nije snašao i da povlače ponudu, kazao je: 'Očekujete da komentiram njihovo ironično priopćenje? Bio je novi ekološki akcident kod njih. Takva priopćenja nemam namjeru komentirati', kazao je. Bilo je, kaže, problema s kašnjenjem odvoza otpada, dio radnika imao je koronu, dio je bio u samoizolaciji. Bilo je i zastoja u nabavi dijelova za vozila zbog globalnog zastoja... 'Raspisani su i natječaji za 20 novih radnika u Čistoći. Ako bude trebalo, angažirat će se i radnici preko agencija', dodao je.

Na pitanje kako to da je imenovao Tedija Lušetića, USKOK-ovog osumnjičenika, u Upravno vijeće Zagrebačke filharmonije, kazao je da je to odluka Gradske skupštine, točnije izabran je u oporbenoj kvoti. Vjeruje da će klubovi vidjeti je li to nešto dobro i može li se ići u izmjenu pravila tako da netko s optužnicom ne može biti član Upravnog vijeća. 'Nisam sretan zbog te okolnosti. Da je ovo super situacija, naravno da nije. No on je izabran u kvoti oporbe', poručio je Tomašević.