predsjednik vlade

Plenković o Milanoviću: 'Udruzi Vukova on je iritantan, ne žele ga gledati i poslali su mu poruku'

28.10.2022 u 13:17

Bionic
Reading

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na svečanom otvorenju Opće bolnice Pula. Nakon toga se obratio medijima

'Uvjeren sam da će brojni žitelji Istarske županije biti zadovoljni', izjavio je Plenković nakon svečanog otvorenja.

Komentirao je situaciju s plavim dizelom te poručio da je ministar Filipović razgovarao s predstavnicima Ine. 'Predstavnici Ine čine maksimalne napore da dizela bude dovoljno. Na Ininim pumpama toči se 90 posto plavog dizela. Potražnja je tako velika da čim cisterna dođe, oni praktički odmah prodaju sav taj plavi dizel. Ograničenjem cijene plavog dizela radimo veliki iskorak. Zbog energetske krize došli smo u situaciju da ga držimo na osam i pol kuna', istaknuo je Plenković.

Komentirao je i reformu zdravstva. 'Važna reforma, reforma koja stavlja pacijente u fokus, koja stavlja fokus na primarnu zdravstvenu zaštitu, koja stavlja fokus na bolju organizaciju mreže bolnica', rekao je Plenković.

'Zašto dižu kamatne stope? To su mjere koje može poduzimati ECB kako bi povećanjem kamatnih stopa povećao cijenu novca i suzbijao inflaciju. To je jedna od najuobičajenijih mjera koje radi ECB i to je dobro', kazao je.

  • +19
Plenković na Danima poljoprivrede Izvor: Cropix / Autor: Goran Sebelic

Govorio je i o nesrazmjeru izbornih jedinica. 'Tu raspravu još nismo temeljito proveli. Imamo dvije godine do izbora, moramo temeljito to proučiti, ima više modela. Svi smo mi svjesni činjenice da je popis stanovništva pokazao nove rezultate i da su ta odstupanja u pojedinim izbornim jedinicama nemala. Ne bih tome davao posebnu pozornost, ovdje smo zbog poljoprivrede i zdravstva', kazao je Plenković.

Upitan o zabrani rada nedjeljom i mogućoj odbijenici Ustavnog suda, rekao je: 'Ovo je odličan balans, čekam da svoje kažu i stručnjaci. Varijanta sa 16 nedjelja je odlično pogođena', dodajući: 'To nije skretanje pažnje. Optužnice mogu biti tema dijelu medija kojima nismo simpatični i oporbi', dodao je.

Govorio je i o Milanoviću. 'Imate čovjeka koji ide okolo i govori da smo kriminalci, banda. Ovo nema veze s onim što je napravila udruga Vukova, on im je iritantan i ne žele ga gledati i poslali su mu poruku. Pogledajte političku kulturu otkako se on ponaša ovako, to su dva svijeta. Ljudi imaju puno pravo pozvati onoga koga hoće i koga neće', kazao je.