sastanak u čakovcu

Plenković o odlasku Paladine: Zadatak je svih ministara da se ubrza obnova, ne mislim dalje ovo komentirati

27.12.2022 u 13:54

Bionic
Reading

Premijer Andrej Plenković sastao se sa županima uključenima u Razvojni sporazum za sjever Hrvatske u Čakovcu, a nakon sastanka obratio se medijima

Plenković je komentirao ostaje li u Vladi ministar graditeljstva Ivan Paladina ili odlazi.

'Preko Božića sam se posvetio obitelji. Tek sam jutros krenuo pratiti medijsko ozračje koje se stvorilo, ne znam iz čega. Naš je zajednički zadatak, svih involviranih, a ne samo ministra Paladine ili državnog tajnika Hanžeka, nego je zadatak svih ministara da ubrzaju proces obnove i učine ge učinkovitijim. Kad sam na Hrvatskom radiju rekao da je obnova 'nestvarno spora' mislio sam na konstrukciju obnovu i izgradnju zamjenskih kuća', kazao je Plenković.

Govorio je tada o izgradnji višestambenih zgrada na Banovini, te dodao kako je odrađeno 5000 nekonstrukcijskih obnova. 'Mi sada trebamo agilnim pristupom dinamizirati procese, a ovo drugo su sve spekulacije o kojima ne mislim danas govoriti i dalje ih komentirati', poručio je Plenković.

Upitan da li je istina da je Paladina spreman otići u siječnju i da li jes njim razgovarao, Plenković nije želio odgovarati. 'Imam dojam da ste dobili zadaću da preko Badnjaka lovite ministre na špici i da ih lovite u offsideu. Mene love već 6 godina pa ništa, neće ni sada', rekao je.

  • +15
Andrej Plenković u Čakovcu Izvor: Cropix / Autor: Davor Pongracic

'Nemam pojma o čemu se radi', kazao je pak upitan za izjavu SDSS-ovog Milorada Pupovca da su smjene zbog spore obnove neizbježne.

Plenković je rekao da neće ići na Banovinu na godišnjicu potresa koja je za dva dana. 'Nećemo jer smo bili prije koji dan, imamo puno obaveza danas i sutra, pripremamo se za Schengen i euro. Obnova je stalni prioritet', poručio je.