sjednica vlade u banskim dvorima

[FOTO] Plenković o dogovoru sa sindikatima: Naš cilj je da što je više moguće podržimo naše radnike

31.10.2022 u 14:46

Bionic
Reading

Ospkrba plinom jedna je od tema sjednice Vlade, koja se nakon dugog vremena održava u Banskim dvorima. Uvodno se obratio premijer Andrej Plenković

Plenković je na početku sjednice podsjetio da je izaslanstvo vlade jutros bilo na Mirogoju povodom Svih svetih.

'Prošlog tjedna bilo je niz važnih aktivnosti, od uspješnog sastanka Krimske platforme, glasanja o ulasku u Schengen, imali smo mnoge konferencije na temu ekonomske politike, otvorili smo Opću bolnicu u Puli koja je odličan primjer kako modernizirati zdravstveni sustav', kazao je Plenković.

'Važno je da se sve više građana senzibilizira o prelasku na euro', dodao je, kazavši kako se nastavlja kampanja za euro.

Plenković je među ostalim komentirao vijest da je agencija Fitch potvrdila kreditni rejting Hrvatske na razini BBB+ sa stabilnim izgledima za daljnji rast. 'Najbitnija poruka ovog izvješća je da su oni sami revidirali svoju procjenu rasta za 2022. s 3,3 posto BDP-a na čak 6,1, a ujedno njihova je procjena rasta za iduću godinu veća nego što je bila prije dva tjedna', rekao je Plenković.

'Izdvojio bih i vrlo važan dogovor sa sindikatima koji svjedoči da smo kroz otvoren dijalog postigli dogovor, to je potvrdilo našu opredjeljenost za jačanje socijalnog dijaloga. Naš cilj je da što je više moguće podržimo naše radnike i zaposlenike', poručio je premijer.

  • +4
Sjednica Vlade Izvor: Cropix / Autor: Tomislav Kristo

'U slučaju izvanrednih okolnosti i kriza Vlada je uvijek spremna za razgovor', poručio je Plenković.

Plenković je zahvalio svima koji su bili uključeni u organizaciju obljetnica vezanih uz Domovinski rat. 'Sve što mi radimo danas ne bi bilo bez naših branitelja', poručio je Plenković.

Sjednica Vlade Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Vlada RH