SITUACIJA NA PROMETNICAMA

Još jedan udarni vikend na cestama: Na granicama se čeka satima, a na autocestama vozi u kolonama. Pratite stanje ovdje

03.07.2021 u 07:49

Bionic
Reading

HAK u subotu ujutro javlja kako je na cestama u smjeru mora pojačan promet, osobito na autocestama: A1 Zagreb-Split-Ploče, A2 Zagreb-Macelj, A6 Rijeka-Zagreb, A7 Rupa-Rijeka te Istarskom ipsilonu. Posebno velika gužva je na granicama

Vrlo gust promet je na dionici autoceste A1 Zagreb-Split-Ploče između naplate Lučko i čvora Bosiljevo 2 u smjeru mora, a povremeno se vozi usporeno u koloni uz zastoje. Slična je situacija i na Istarskom ipsilonu te autocesti Rupa - Rijeka, gdje je kolona pred graničnim prijelazom Rupa duga oko 1,5 km. Na autocesti A2 Zagreb-Macelj pred naplatom Trakošćan u smjeru Slovenije kolona je oko 1 km, a kolona se formirala i na zagrebačkoj obilaznici (A3) od čvorova Jankomir i Buzin prema naplati Lučko.

Duga su čekanja na graničnim prijelazima na ulasku u Hrvatsku. Tako se na graničnim prijelazima Macelj i Pasjak na ulasku iz Slovenije čeka sat i pol vremena. U međuvremenu se formirala i velika kolona na izlazu prema Srbiji, gdje se na graničnom prijelazu Bajakovo za izlaz iz zemlje čeka dva sata, a na graničnom prijelazu Tovarnik jedan sat.

  • +6
I danas se na naplatnim kućicama Lučko očekuje pojačan promet Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Hladika/PIXSELL

Zbog upozorenja od toplinskog vala iz HAK-a savjetuju svima koji putuju na dužim relacijama da to čine rano ujutro ili kasnije navečer, a izbjegavaju vožnju i putovanje tijekom dana kada temperature dosežu svoj maksimum.

Tijekom puta treba se češće zaustaviti i rashladiti te piti dovoljno tekućine i umjereno koristiti rashladni uređaj u vozilu. Nikada ne ostavljajte djecu ili životinje u parkiranom vozilu. Ako se tijekom vožnje osjećate loše odmah se zaustavite i potražite liječničku pomoć, navode iz HAK-a.

Situaciju na cestama i graničnim prijelazima pratit ćemo i tijekom dana, a više informacija o tome koje ceste će tijekom dana biti povremeno zatvarane pronađite na stranicama HAK-a.