iz hotela dubrovnik

Tamburaši, štrukle i estrada preplavili Škorin stožer, desni političari gledaju prema parlamentarnim izborima

22.12.2019 u 18:45

Bionic
Reading

Stožer Miroslava Škore čeka izborne rezultate u hotelu Dubrovnik, u centru Zagreba, koja može primiti 550 uzvanika. Osim političkih saveznika, Škori su podršku došli dati i njegov kolega s estrade Jacques Houdek, komičar Željko Pervan i bivša misica Anica Kovač

Dvoranom Ban Jelačić u hotelu Dubrovnik, u kojoj su se okupile Škorine pristaše, prolomio se mlak pljesak praćen uzdahom razočarenja nakon što su objavljene izlazne ankete. Tamburaši su prestali svirati, da bi tek oko 20.30, kad su službeni rezultati počeli pokazivati preokret trenda u korist Škore, ponovno zasvirali, i to sjetne ljubavne pjesme.

Prve rezultate izlaznih anketa za tportal komentirao je saborski zastupnik Hrvoje Zekanović.

'Jako smo zadovoljni izlaznom anketom. Siguran sam da ćemo slaviti za dva sata. Dosad se uvijek pokazalo da kandidat koji napada neku funkciju lošije stoji u izlaznim anketama, a onda se sve preokrene', rekao je Zekanović.

  • +39
Atmosfera u stožeru Miroslava Škore Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Nakon što su počeli pristizati i službeni rezultati koji su Škoru zakucali na trećem mjestu komentar nam je dao i Zlatko Hasanbegović.

'Nisam razočaran. Radi se o izvrsnom rezultatu u kontekstu dosadašnjih predsjedničkih izbora. Čak bih ih nazvao povijesnim. Prvi put nakon 2000. jedan kandidat izvan duopola dobio je toliki broj glasova. To nisu prosvjedni glasovi, već vrijednosni i ideološki vrlo jasno strukturirani politički glasovi. Ovo je početak bespovratnog političkog procesa koji će svoj epilog imati na parlamentarnim izborima', rekao je saborski i zagrebački gradski zastupnik.

Među prvima se u stožeru pojavio HDZ-ov saborski zastupnik Stevo Culej. Komentirajući izlazne ankete, rekao je: 'Utrka nije gotova. U drugom krugu ne želim vidjeti samo Milanovića.'

Na novinarsko pitanje znači li njegovo pojavljivanje definitivnu potvrdu da izlazi iz HDZ-a, Culej je odgovorio kako njegov dolazak ne znači ništa.

'Ovo je javni skup na javnom mjestu, a ja sam javna osoba. Nekad sam radio za bivšu JNA i nikad nisam volio da mi komanduju', izjavio je Culej.

Na pitanje je li ga zvao predsjednik HDZ-a Andrej Plenković, Culej je odgovorio kako na 'zločesta pitanja ne odgovara'.

U stožeru Miroslava Škore nalazi se i komičar Željko Pervan, a koji je o izlaznim anketama rekao: 'Izlazne ankete se rade tako da netko izlazi s birališta i onda ga ti pitaš. Nije neko ludilo od točnosti. Mislim da ljudi žele promjene. Škoro će ući u drugi krug.'

Bivša Miss Hrvatske Anica Kovač unijela je dašak glamura u izborni stožer Miroslava Škore. Kaže za Škoru kako ima karizmu i želi da on bude predsjednik Hrvatske. 'Prepoznali su ga narod i ljudi. U politiku se ne razumijem. Znam što moje srce želi. Želim da svi žive dobro. Sad će netko reći - lako njoj, ona živi vani. Ali ja sam dijete dijaspore. Odgojena u Tomislavgradu, a rođena u Njemačkoj. Što će biti, nek' bude', izjavila je Kovač.

Nakon što su došli prvi rezultati DIP-a koji su Škoru smjestili na treću poziciju Kovač je ustvrdila da nije razočarana. 'Ostalo dvoje kandidata je dugo u politici. Ovo je velik uspjeh za Miru. Još se uvijek nadam da će biti drugog kruga... Miro je inteligentan, šarmantan. Politika je takva kakva je.'

Škorin kolega, pjevač Jacques Houdek, bio je nešto direktniji:

'Ja sam uz Škoru i u porazu i pobjedi. Ako se dogodi poraz, to će biti poraz za ovu zemlju, a ja ću uzdignute glave vjerovati u ono što vjerujem. Bit ću uz njega do kraja naših života.'

Utjehu zbog zasad loših rezultata po njihovog kandidata Škorini fanovi pronašli su u jelu i piću. Zagorski štrukli brzo su nestali.