u unutrašnjosti

Uživajte u suncu jer krajem dana stiže promjena s pljuskovima i grmljavinom

06.07.2020 u 07:27

Bionic
Reading

Pretežno sunčano, prema večeri uz porast naoblake sa sjeverozapada, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za ponedjeljak

Krajem dana u unutrašnjosti kiša, a lokalno su mogući i pljuskovi s grmljavinom.

Na Jadranu će u noći i ujutro puhati slaba i umjerena bura, a zatim zapadnjak i sjeverozapadnjak. U unutrašnjosti vjetar slab do umjeren sjeveroistočni koji će u noći biti jak, na udare olujan.

Najviša dnevna uglavnom od 28 do 33 Celzijeva stupnja.

Promjenu vremena donijet će frontalni poremećaj koji će se potkraj dana brzo premjestiti preko dijela Hrvatske dalje na istok. U takvim će okolnostima u istočnim krajevima prevladavati sunčano i vruće. Prema večeri porast naoblake, a u noći kiša te pljuskovi i grmljavina. Vjetar poslijepodne umjeren, u noći jak, na udare i olujan sjeverni. Jakog, na udare olujnog vjetra bit će u noći na utorak i u središnjoj Hrvatskoj, javljaju metereolozi HRT-a. Opisuju kako će kratkotrajna, ali intenzivna promjena vremena donijeti hladan zrak sa sjevera. 

U prvom dijelu utorka još će biti mjestimične kiše, ali i jakog, na udare olujnog vjetra koji može stvarati teškoće. Bit će osjetno hladnije. Zatim postupno razvedravanje, pa će u sljedeća dva dana prevladavati sunčano i ponovno toplije, najavljuju metereolozi HRT-a. Od srijede sunčano i postupno toplije, a od četvrtka posvuda vruće.