PANIKA U KARACHIJU

Uzbuna u zračnoj luci zbog terapeutskih cipela

10.05.2010 u 12:58

Bionic
Reading

Dužnosnici zračne luke u Karachiju (Pakistan), koji su zbog sigurnosnih razloga uhitili pakistanskog državljanina nakon što je, prošavši kroz skener, ustanovljeno da u cipelama ima baterije, uvidjeli su da nosi terapeutske cipele tvrtke Good Vibrations te da je njegovo uhićenje lažna uzbuna

Faiz Mohamad u nedjelju se želio ukrcati na kasni let Thai Airwaysa za Muscat. Tijekom rutinske skenerske kontrole, ustanovljeno je da u cipelama ima baterije na punjenje.

Nakon temeljitog pregleda ustanovljeno je da ne posjeduje eksploziv ni eksplozivne naprave u torbi te da je riječ o terapeutskim cipelama koje masiraju stopala, uklanjajući pritom bolove.

Viši policijski istražitelj Niaz Khoso novinarima je objasnio da on i njegovi kolege do sada nisu vidjeli slične cipele te da nisu ni znali da postoje na tržištu, zbog čega su ih poslali na provjeru da bi se potvrdila Mohamadova objašnjenja.

On je nosio terapeutske cipele tvrtke Good Vibrations, na čijim internetskim stranicama stoji da su 'dizajnirane na način da cijeli dan masažom uklanjaju bolove', s obzirom na to da je bolje spriječiti nego liječiti.