ČESTITKE IZ POLICIJE

Utakmica Rijeke i Betisa pokazala kako se navija

04.10.2013 u 16:10

Bionic
Reading

Sinoćnja nogometna utakmica na Kantridi između Rijeke i Betisa, na kojoj je bilo oko devet tisuća gledatelja, prošla je, prema policijskom izvještaju, u sportskoj atmosferi i korektnom navijanju, tek s nekolicinom manjih prekršaja, na čemu policija zahvaljuje i čestita svim posjetiteljima

Prije, za vrijeme i nakon utakmice policija je evidentirala osam osoba koje su bile pod utjecajem alkohola i time počinile prekršaj iz domene Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima. Zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira prijavljen je 44-godišnjak s područja Čavli. On je fizički napao i lakše ozlijedio vršnjaka iz Zagreba koji je prodavao navijačke rekvizite. Policija je utvrdila da je Zagrepčanin zajedno sa svojim 49-godišnjim kolegom iz Zagreba bez potrebnog odobrenja prodavao navijačke rekvizite. Predmeti su im oduzeti, a obavijest o počinjenom prekršaju iz domene Zakona o trgovini dostavljena je nadležnom inspektoratu.

Nadalje, kod četiri osobe evidentirano je počinjenje prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici, a trojici zaštitara su izdani obvezni prekršajni nalozi zbog prekršaja iz Zakona o privatnoj zaštiti.

Međutim, policija je pronašla trojicu navijača koji su sudjelovali u neredima prošle subote. Prema potrazi nadležnog suda uhvatila je 31-godišnjaka iz Rijeke, a prepoznata su još dvojica. Jedan od njih je posjedovao nedozvoljeno pirotehničko sredstvo, baklju, dok je drugi vrijeđao i omalovažavao službene osobe. Protiv obojice će biti podnijeti optužni prijedlozi.