OPATIJSKE VEDUTE

Ustavni sud srušio presudu za sramoćenje voditelja Roberta Ferlina, koji je tvrdio da mu zbog angažmana na božićnoj bajci bivša supruga traži veću alimentaciju

  • Autor: B. S.
  • Zadnja izmjena 27.10.2020 11:50
  • Objavljeno 27.10.2020 u 11:50
Robert Ferlin

Robert Ferlin

Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Ustavni sud RH ukinuo je presudu kojom je nekadašnji opatijski vijećnik Nikica Pažin proglašen krivim za teško sramoćenje poznatog radijskog voditelja Roberta Ferlina

Kako donosi Telegram, Pažin je zbog komentara na Facebooku proglašen krivim za teško sramoćenje i kažnjen uvjetno s 5.490 kuna. Ustavni sud sada je zaključio da je političaru tim kažnjavanjem bilo povrijeđeno pravo na slobodu izražavanja koju štiti Ustav.

Ispod teksta na Facebook stranici Novog lista, Pažin je prozvao Ferlina zbog angažmana na manifestaciji Božićna bajka u Parku prirode Učka. Napisao je da se Ferlinu to sigurno isplati jer dobiva 10.500 kuna dnevno.

Ferlin ga je zbog toga tužio za teško sramoćenje. Sud je utvrdio da je Pažin svojim komentarom doista naštetio časti ugledu radijskog voditelja, koji je sedam godina za redom dobivao angažman Djeda Mraza na manifestaciji Božićna bajka u Parku prirode Učka.

Ferlin je rekao kako je taj posao radio i više od sedam godina, a satnica za taj angažman iznosila je između 750 do 1.000 kuna.

Objašnjavao je na sudu kako je zbog svega imao problema. Na HRT-u, čiji je djelatnik, pitali su ga zašto nije tražio dozvolu za ulogu Djeda Mraza. Bivša supruga tražila ga je veću alimentaciju, nezaposlena sestra zahtijevala je da joj financijski pomaže, a zbog stresa mu se pogoršala i kronična bolest od koje pati.

I dok su Općinski sud u Rijeci, na kojem je Ferlin pokrenuo postupak protiv Pažina, te Županijski sud u Bjelovaru, na kojem je osuđujuća presuda potvrđena, ocijenili da se u ovom slučaju doista radilo o teškom sramoćenju, Ustavni sud iznio je drugačiji stav.

Prihvaćena je ustavna tužba koju je u Pažinovo ime podnio odvjetnik Fran Olujić. Ocijenjeno je da je lokalni gradski vijećnik imao pravo postaviti pitanje o trošenju javnog novca, kao i transparentnosti izbora voditelja na lokalnoj manifestaciji.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!