barbarizam

Ustaškim grafitima išarana svjetska izložba o toleranciji na ulazu Botaničkog vrta

18.11.2020 u 15:35

Bionic
Reading

Nepoznati počinitelj ustaškim je simbolima išarao putujuću svjetska izložbu plakata Mirka Ilića "Tolerancija", nastalu u povodu Međunarodnog dana tolerancije, postavljenu na ulaz u Botanički vrt PMF-a prije dva dana. U zagrebačkoj policiji kažu da provode kriminalističko istraživanje u cilju pronalaska počinitelja.

Botanički vrt je na svom facebook profilu objavio fotografije s natpisom "Bez komentara, iz kojih se vidi da su dijelovi izložbe išarani porukama "NDH" i "Smrt Srbozločincima" te ustaškim simbolima.

"Tolerancija" je edukativni i kulturno-umjetnički projekt u sklopu kojeg je zadatak svakog dizajnera bio da osmisli plakat koji svojom vizualnom porukom simbolizira toleranciju te da napiše riječ tolerancija na svom materinjem jeziku.

Bez komentara (što reći)

Objavljuje Botanički vrt PMF-a u ZagrebuSrijeda, 18. studenoga 2020.

Izložba nosi poruku o prihvaćanju drugih, onakvima kakvi jesu, bez obzira na političko i vjersko opredjeljenje, jezične razlike, drugačije običaje i drugo.

Izložbu po drugi put u Zagrebu, s Mirkom Ilićem organizira Škola primijenjene umjetnosti i dizajna, ISO - Izložbeni salon Izidor Kršnjavi, sada u suradnji s Botaničkim vrtom PMF-a u Zagrebu i kreativnom platformom Organizam. Otvorena je do 16. prosinca.