RIJEŠEN KRVAVI ZLOČIN IZ 2004.

Uspjeh Odjela za hladne slučajeve u Osijeku!

09.07.2013 u 09:22

Bionic
Reading

Osječka policija riješila je dvostruko ubojstvo u hotelu Turist iz 2004. godine! Iako za sada ne postoje službene potvrde, navodno su zbog tog zločina uhićena dvojica muškaraca na osječkom Jugu II., otkriva Glas Slavonije

Nagađanja da je dvojac povezan s krvavim smaknućem od prije više od devet godina proizlaze iz činjenice da je Osječko-baranjska policija za utorak, 9. lipnja, u 12 sati najavila izvanrednu konferenciju za novinare na kojoj će iznijeti podatke o riješenom ubojstvu starijeg datuma.

U Osijeku će biti i policajci iz Odjela za hladne slučajeve Ravnateljstva policije koji bi trebali dati više informacija vezanih uz ubojstvo. No, gradski kuloari već špekuliraju o imenima, a spominje se dvojac koji je, između ostalog, bio uključen i u nedavnu predizbornu kampanju, navodi Glas Slavonije

Zločin se dogodio 28. ožujka 2004. Hicima iz vatrenog oružja u jednoj od garsonijera bivšeg hotela, u neposrednoj blizini zgrade Policijske uprave osječko-baranjske, hladnokrvno su smaknuti suvlasnik poker-automatkluba 'City' Pero Martić (38) i njegova 26-godišnja prijateljica Jadranka Modrić iz Valpova.

Martić je, prema pojedinim izvorima, često bio viđan u društvu Vlade Barbarića-Papa, likvidiranog pet mjeseci prije, dok prema drugima pokojni Martić uopće nije bio blizak miljeu u kojem se kretao Pap.
Iako je osječka policija u pomoć tada pozvala i vještake iz Centra za kriminalistička vještačenja 'Dr. Ivan Vučetić' iz Zagreba, istraga je devet godina tapkala u mraku. Presudno za rješavanje tih slučaja bilo je, između ostaloga, prepoznavanje ubojičinih motiva.

Martić je pogođen s pet metaka ispaljenih u prsni koš i trbuh, dok je na tijelu nesretne djevojke pronađena prostrijelna rana na prsima. Kako su okrvavljena tijela pronađena u jaknama, pretpostavlja se da ih je ubojica ili dočekao u stanu ili ih likvidirao dok su izlazili, što navodi na dva zaključka.

Na mjestu ubojstva pronađeno je više čahura, metaka najvjerojatnije ispaljenih iz kratkog automatskog oružja. Kako ni ovaj put nitko nije čuo hice, nije isključeno da se ubojica koristio prigušivačem.
Martić je, prema dobro upućenim izvorima, držao poker-aparate u više ugostiteljskih objekata u Osijeku, pa čak i u BiH, a s vlasnicima tih lokala, tvrde isti izvori, bio je u korektnim odnosima.
Većih dužnika, navodno, nije imao. Protiv njega policija je imala samo kaznenu prijavu zbog krivotvorenja isprava, a ubijena djevojka nije imala dosje.