kbc zagreb

Uskoro počinu raditi i stomatolozi, evo pod kojim mjerama

27.04.2020 u 08:56

Bionic
Reading

U KBC-u Zagreb danas počinju stomatološke intervencije. Koje i pod kojim mjerama sigurnosti se mogu dobiti objašnjava prof. dr. sc. Željko Verzak, ravnatelj Klinike za stomatologiju KBC-a Zagreb

'Bilo je napeto jer smo bili zatečeni koronom i potresom. Imali smo oštećenja. Morali smo primiti i pedijatriju, ali radili smo sve dane krize. I uspjeli smo, iznimnim mjerama zaštite, kaže prof. Verzak za HRT.

Naglasio je kako je cjelokupno osoblje prošlo edukaciju i spremni su da 4. svibnja počnu raditi punim kapacitetom. Poručio je pacijentima da se najprije telefonski najave, što mogu učiniti već ovaj tjedan. Građani će dobiti broj i sve upute kako se ponašati.

'Mi smo stvarno ugroženi jer radimo s rotirajućim instrumentima koji prilikom svojeg korištenja stvaraju ogromnu količinu aerosola i to udišemo mi, naše sestre, a na kraju i pacijenti', kazao je Verzak. Nabavili su moderne uređaje za UV dezinfekciju prostora. To je hrvatski proizvod koji su montirali u sva sale i ambulante.

  • +23
U Zagrebu su ponovno u prometu sve redovite autobusne linije ZET-a Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Opisao je kako će nakon popuštanja mjera izgledati stomatološka praksa. Naime, od 4. svibnja kreću u punom pogonu, do sada su radili samo hitne slučajeve. Imaju COVID odijela, vizire, skafandere....

'Bitno je da se pacijenti telefonski najave. Mi ovog tjedna krećemo s narudžbama. Dat ćemo im striktne zupute kako će i u kojem broju dolaziti da s ne gužvaju', kazao je.