PREMJEŠTANJE VOZILA

Uskok istražuje šefa policijskog odjela zbog 1000 kuna mita na benzinskoj postaji

  • Autor: S. S./Hina
  • Zadnja izmjena 30.07.2020 16:25
  • Objavljeno 30.07.2020 u 16:25
Ilustrativna fotografija

Ilustrativna fotografija

Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Uskok je, na temelju prijave zagrebačke policije, pokrenuo istragu protiv 55-godišnjeg policajca osumnjičenog da je od 61-godišnjaka primio 1000 kuna mita.

Uskok sumnja da je 61-godišnji zaposlenik obrta za prijevoz 16. siječnja na benzinskoj postaji u Jastrebarskom podmitio 55-godišnjeg voditelja Odjela prometne i policijske tehnike Policijske uprave zagrebačke koji je bio zadužen za koordinaciju i nadzor premještanja vozila u štićenom prostoru policije u Jastrebarskom te sačinjavanje službenog izvješća.

Premještanje vozila, precizirao je Uskok, dogovorilo je Ministarstvo unutarnjih poslova s jednim trgovačkim društvom uz paušalnu naknadu za utovar, istovar i prijevoz vozila u trajanju od dva dana. Prijevoznik je policajcu dao mito kako bi mu u izvješću prikazao veći obim obavljenog posla i obrtu za prijevoz omogućio punu isplatu ugovorene naknade za izvođenje radova.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, a rješenjem načelnika PU zagrebačke policajac je udaljen iz službe zbog sumnje u težu povredu službene dužnosti te će se protiv njega pokrenuti i disciplinski postupak.