RASPARANA NARKO MREŽA

Uskok istražuje Bugare zbog šverca heroina u zapadnu Europu

02.11.2016 u 11:05

Bionic
Reading

Nakon prošlotjedne zaplijene 47 kilograma heroina na Bajakovu Uskok je pokrenuo istragu protiv dvojice Bugara koje sumnjiči da su povezali više osoba radi krijumčarenja droge na ilegalna narko tržišta zapadnoeuropskih zemalja

Uskok je u srijedu izvijestio da je, na temelju policijske kaznene prijave, pokrenuo istragu protiv dvojice bugarskih državljana rođenih 1961. i 1978. Terete ih za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama u sastavu zločinačkog udruženja, što je teža kvalifikacija tog kaznenog djela.

Tužiteljstvo sumnja da su se okrivljenici tijekom ove godine u Bugarskoj i drugim državama 'povezali u zajedničko djelovanje sa zasad nepoznatim osobama radi nabave, prijevoza i preprodaje velikih količina heroina na ilegalnom tržištu zapadne Europe'.

Prilikom pretrage vozila na graničnom prijelazu Bajakovo u preinačenom duplom dnu vozila u subotu je pronađeno 90 paketa u kojima se nalazilo ukupno 47 kilograma heroina. Po riječima pročelnika osječke Carinarnice Davora Petovića vrijednost zaplijenjenog heroina procjenjuje se na 14 milijuna kuna.

Na prijedlog Uskoka sudac istrage osječkog Županijskog suda dvojici Bugara odredio je jednomjesečni istražni zatvor.