SA 12 NA 10 GODINA

Uremoviću smanjena kazna za ubojstvo Simkea

10.03.2011 u 13:34

Bionic
Reading

Arnold Uremović, 25-godišnjak iz Matulja, koji je prije dvije godine usmrtio 36-godišnjeg Vitomira Jovičića Simkea bacivši ga bez razloga u Rječinu, neće služiti kaznu zatvora od 12 godina, već deset godina i tri mjeseca, odluka je to Vrhovnog suda koja je jučer stigla u Županijski sud u Rijeci

Sutkinja Ika Šarić i riječko sudsko vijeće donijeli su presudu Uremoviću za ubojstvo s neizravnom namjerom i odbacili tvrdnju obrane da se radi o prouzrokovanju smrti iz nehaja, za što je inače zatvorska kazna desetak godina manja. No

Vrhovni suci su mu, nakon žalbe na riječku presudu i razmatranja slučaja, odlučili smanjiti kaznu za godinu i devet mjeseci, jer smatraju da se radi o kaznenom djelu blažeg oblika krivnje s eventualnim umišljajem.

Simke, dobri duh Rijeke, stradao je jedne proljetne večeri, u travnju 2009, kada je prolazeći ispred Konta slučajno naišao na nasilnog Uremovića. Ovaj ga je najprije ismijavao pred društvom, da bi ga zatim podigao i mrtav hladan bacio u nabujalu Rječinu. Nitko od okupljenih nije mu priskočio u pomoć pa je krhkog Simkea, koji nije znao plivati, voda odnijela i utopio se.

Njegovo je tijelo pronađeno u riječkoj luci tek desetak dana poslije. Mladi ubojica je na sudu tvrdio da ga nije imao namjeru ubiti te se pokajao.